[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=zlp1EYRjDWo&t=200s
呢套定你個套好
新手黎講你覺得邊套比較好
Shy呢套係混龍既 係會比我個套穩定D
我個套係上下限會開到好大 同會比較食觀念
Shy個套對於新手會易好多上手
唔該ching
4套t1 deck全部nerf 哂,好彩我一套都冇玩
終於收單數聖皮喇

之前講話暴雪覺得單數聖無問題 所以唔會改既人去左邊
Ching有冇心得大約係點打
係成個德一野打入冷宮

最想喊係改到王禍無得玩
潛左兩日水見單聖比人nerf又突番個頭出黎
你以後唔駛再諗1 cost食唔食coin出兵好定係出其他1cost怪好

唔駛再用腦用得咁辛苦喇
問心得 你問對局會好答D
心得好難答 起手留牌都可以分享下
多數起手搵北郡
打鋪場搵火占
真言術盾都可以考慮留
後手光輝手臂都可以留
其實邊到可以睇有咩牌會俾人nerf
官網有公告
合咗綠皮冇幾耐就nerf王禍賊
王禍賊出返黎一個月都冇就收皮
打親雙數術 zoolock都解唔到場
打術士好難留牌 因為打偶術同Zoo術係完全唔同
前者係要打兇 多數留盾 北郡 光輝 暗影靈視
如果有光輝 手臂要留
後者多數係想搵解場 多數係留 火占同盾
打術好難兩邊都留到 要你自己憑直覺去估對面係乜牌
都傾唔埋既 同你嘈到2046咩

無得玩單數諗1Cost出咩喇
其實nerf 10費果張好d , 成長同滋補都冇咁需要nerf
美伏rank14 試10場睇下點先
被人駁到一橦都無 見nerf就走出黎抽水 肉酸到
成長都nerf其實誇張左

2跳4同 3跳5差好遠

滋補其實nerf都正常 佢價值太高 特別係而家德仔多左好多牌去補償返個節奏

10Cost對多佢3個月就byebye
屌佢暴雪個時為咗nerf druid
nerf啟動都唔郁張UI就知仆街
一幢都無? 係你地唔聽講

一副牌本質無腦打法同一個玩得耐既玩家應有經驗都拉埋一齊講

點夠你地講姐

分清楚再嘈啦
德就係有成長滋補先永遠唔會入冷宮
4屆 Champion 除左Ostkaka 個個都有帶德
Ostkaka個屆係帶3套 如果唔係我覺得有機會係帶德
而賊就更加係4個都有帶
如果最後德Nerf完入冷宮 咁就淨番賊係歷久不衰
明明令跳完費都追得返嘅牌係UI
走去nerf埋啟動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞