[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
kingsbane內戰把武高對面一攻就係贏嗰一攻
今個版本有冇deck難玩得過鐵頭德
不要分得那麽細
兩副差唔多
論操作空間 電影薩點都大過單數聖
Umm睇你點玩 我T6通常已經贏左

所以靈魂收藏器功用不大

可以一試不過我無
可以換走一張靈魂灌注
因為感覺上佢用唔大 但可以落一張
怕自己唔好彩易輸 可以落貓頭鷹/秘法者都可以
我有對比過偶術 zoo術 同 zoo加奪血者
發覺zoo術係爬得最有效率
操作空間係指每turn既option?
係既話單數聖點都大過電影薩
zoolock toxic咗幾多個版本
其實唔應該用操作空間 應該叫容錯率 單聖我覺得容錯率好低..可能我本身唔鍾意玩快攻類deck
其實明明係一開始有人為撐電影拉單聖落水先
仲要講到電影要幾咁用腦
之後其他人只係講返單聖唔係真係咁無腦 都已經冇拎黎同電影比
而家就話返人為左反電影格硬撐單聖
真係唔知邊個先係無腦個個
一直都屌緊班友為左反電影薩將單數聖吹奏

一副無腦Deck講到要諗好多野咁

明明呢到Deck就係最易操作同容錯率高先唔需要咁高技術要求
吹到好難用好多野諗咁

老老豆豆 呢副野拎比新手用勝率高定係用其他Deck勝率高
係有條友話寧願要單數都唔要電影先呀

根本兩副都係無腦咁玩 但係要吹奏副單數有幾食腦咁

淨係比較電影薩同單數聖 前者明顯變化多 考慮既野重多

不過兩副都係 係睇唔過眼咁都有人係到吹奏副單數聖
Zoolock好似淨係上年定前年退Patch 先沉寂過一排

之後一直都有出現 最近幾個Patch直頭強勢
要屌既真係屌 zoolock同單數聖 根本無技術可言 有咩卡打咩卡咁去
(出新卡後單數法都係咁?)
淨係煩都唔屌得?
利申:zoo同單聖都無玩 寧願對呢兩副都唔想遇到哮薩

咁樣叫人地講單聖先

話電影薩易玩既其實玩過未? 你估真係咁易順手10cost就齊卡播電影咩
要屌既真係屌 zoolock同單數聖 根本無技術可言 有咩卡打咩卡咁去
根本兩副都係無腦咁玩 但係要吹奏副單數有幾食腦咁

一開頭講到哮斗點難玩 單聖點易玩
而家又變左兩副都係無腦

就黎SPIN到去大西洋喇
最近冇乜電影反而用老虎雙拳聖打殘好多單聖
爬rank打10場8場都係單數聖
只玩法師
單聖 王賊 zoolock 呢個版本爬rank遇到最多 超過80%
想問你地單數聖牌組係點
新手想整一套玩下
而家個天梯毒到
拎反快deck去打果陣就match到王禍
拎combo deck就派單聖
https://hsreplay.net/
入面咩DECK都有
發覺大家脾氣好好
條友歪理連篇咁話快攻無腦真係好好笑

幾位傳說前幾百巴打真係辛苦你地
不如慳返啖氣教有心討論既人啦
根本你地講既野佢未夠智慧去理解
一味剩係斷章取義得佢講冇人講
明明有兩位巴打用好practical既例子去解釋點解單聖都有好多思考位可以影響勝負佢都當見唔到
或者係佢能力上get唔到啦

其實唔理佢咪得囉
大家都嘗試過啦係佢點極唔明咋嘛
送個4包開到1傳1金傳
FATFAT
hsreplay 求其一副已經爬到
老實講真係分別唔大
除左個堆key牌之外
個人建議螢火落足2張
多死聲獵/心火牧/德 就落足2張333對倒
多西瓜術/控術先放貓頭鷹
多內戰就放一張332吟遊詩人
544箱狼同766暴風城勇士千其唔好放

想用新牌可以落新123 同335龜
打德會好打少少
分享一下小弟由r2直上傳說既deck

### 自訂聖騎士
# 職業:聖騎士
# 規則:標準
# 烏鴉年
#
# 2x (1) 正義保衛者
# 2x (2) 一視同仁
# 2x (2) 掠寶囤積者
# 1x (2) 水晶工匠崗古
# 2x (2) 狂野火占師
# 2x (2) 聖光閃現
# 2x (2) 英勇藥水
# 1x (2) 血法師薩爾諾斯
# 2x (3) 暫停!
# 1x (3) 蛇髮佐菈
# 2x (4) 奉獻
# 2x (4) 真銀勇士劍
# 2x (4) 老邁的釀酒大師
# 1x (5) 縮小射線
# 2x (5) 集結作戰
# 1x (6) 劍龍騎術
# 1x (6) 守日者塔林姆
# 1x (9) 『黯刃騎士』烏瑟
# 1x (25) 『老虎』希爾瓦拉
#
AAECAZ8FCO0FucECiMcCjtMCw+oC/fsChPwCvYYDC7oB+wHcA/QFzwb2B+PLAu3SAvjSAs+GA+yGAwA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌
544 766唔放 應該放咩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞