[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Meta大地震
而家都有一副 用張新6cost spell 召藍龍
主要降cost 靠far sight
combo 可以用3/3/3傳+6cost spell+閃電箭+totemic smash咁
不過唔易做到
就咁睇 要靠Far Sight降費
先假設你有天眼通可以睇到下一張係乜
要咁多牌做Combo 睇完都覺得廢
咁多刀應該係shaman最慘
Fun deck係咁架啦 志在做到combo個下滿足感大
係咪姐係今晚2點改
點會係靠far sight?
人地用緊元素降費
333傳奇再打2隻藍龍出嚟
因為新呢set太廢
全部人都用返舊牌
未見過人用啦 係見岩岩位巴打話係靠Far Sight
但就算唔係用Far Sight降費
唔知點解感覺上都仲係好廢
改廢單數聖
之後有咩deck好打
我套心火牧 0張新牌
如果唔係要放2張更多的手臂
就係連續兩個版無新牌
我話靠far sight 係理想情況下降到3/3/3傳或者直傷spell就最好啦
不過就咁召藍龍加2箭加2smash其實都打到31傷
心火牧好唔好打
心火牧好強啊 岩岩先打到去39名
連續幾個版我都係用心火牧打上前百
雖然無乜新牌 都係舊牌為主
不過唔知點解無乜人用心火牧
明明套野咁強 係到推廣咁多次都無人用
借你deck黎參考下
ZOO
### 自訂牧師2
# 職業:牧師
# 規則:標準
# 烏鴉年
#
# 2x (0) 沉默
# 2x (0) 治療之環
# 2x (1) 北郡教士
# 2x (1) 心靈之火
# 2x (1) 真言術:盾
# 2x (2) 光輝元素
# 2x (2) 暗影靈視
# 2x (2) 狂野火占師
# 1x (2) 神聖禮頌
# 2x (2) 神聖精神
# 2x (3) 焦油蠕行者
# 2x (3) 額外的手臂
# 2x (4) 無盡奴役
# 1x (5) 『旭日裂片』萊拉
# 2x (5) 黑巫森林灰熊
# 2x (7) 弱效白鑽法術石
#
AAECAa0GAr7IAr3zAg74AuUE9gelCdEK0gryDNHBAtjBAsrDAuXMAuPpAvLxAuX3AgA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌
bz直接比答案連登仔:兩副都係狗直接nerf到88
屌shudderwock合左無一個月 仆街...
又要玩番雙數術同死聲hunter
大家討論下 咁樣改完之後 有咩會變強左?
呢副好d定傳武果副好d
唔放0費個張癲癲倒倒 打雙術比佢646係咪唔洗玩,只可以靠萊拉靠賽
查殺德 死聲獵 單數法 任務法 單數戰 天啟聖 Zoo 法術獵 秘密獵 單數賊 奇蹟賊 心火牧 雙數術 打頭薩
打雙術係一個好複雜既對局
打偶術 我係會打好兇 對面完全無時間落646
打落感覺係64開 心火開大啦
只要知對面係雙術 心火 精神 手臂個D可以直接打落去搶血
復活出黎既熊 搭手臂已經5攻14血 雙術基本上無乜解法
況且對面又唔一定抽到646
傳武個套我已經放棄
因為感覺玩番舊個套仲強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞