[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
比幾多場面壓力已經好講究啦
淨係all in落場面 乜都唔防
會打得贏?
玩術士吸血地精惡魔研究計劃6封印燒牌流
呢到有無機神德/牧用家 比我參考下deck
屌今日撞左幾次我餓餓你好吃 無哂自然化 屌
想問下呢套加埋萊拉會唔會好d
唔會打落感覺無乜機會做萊拉
細法術多數拎去做55龍或冒險者多
打zoo 聖 搵火占或奧環
基本上打其他就北郡
打德最好有埋火占
thx
有咩DECK岩爬梯
但唔想用撞面DECK
其實電影薩真係得個煩字
去到叫做勁 T1 deck又未算
同埋呢副野唔係想象中咁易玩

點解而家連登唔屌毒瘤deck 反而屌d要技術玩既deck
話電影薩易玩既其實玩過未? 你估真係咁易順手10cost就齊卡播電影咩
往往未齊卡就比對面打死左啦 所以勝率先咁低咋麻

要屌既真係屌 zoolock同單數聖 根本無技術可言 有咩卡打咩卡咁去
(出新卡後單數法都係咁?)
淨係負皮果D係玩緊毒瘤Deck 敢負皮唔敢回應呀
直接話煩唔鐘意套deck咪得
但套套otk deck都係咁
係純粹電影薩 有好長動畫 唔想睇咪投降
又話過強 勝率已經證明唔係
又話無技術 比電影薩無技術既deck多的是
最簡單偶術已經係一個例子 仲要勝率係比電影薩高
淨係煩都唔屌得?
利申:zoo同單聖都無玩 寧願對呢兩副都唔想遇到哮薩
我寧願就對電影都好過對單數同Zoolock 起碼大家都係鬥智鬥技術而唔係有咩卡就打咩卡咁

佢齊卡既咪投降開下一鋪囉 而家好多OTK deck都係咁 你都唔駛得佢打出黎就知玩完嫁啦

唔明你地覺得煩係咩意思 輸就投降下一鋪
我玩毒瘤垃圾OTK聖
打親啲哮斗薩輸緊都要照播電影
係咪又要唔睇投降送一場比佢?

我本身就好少憎一副deck既
對上已經數到去咆哮德秘密聖年代
但係哮斗薩果種戇鳩程度我自己係完全接受唔到
你班友真係煩
洗唔洗技術同煩唔煩哩家野見仁見智
洗唔洗控制人地思想
副deck一定要人見人愛
每個人都有自己鐘意同唔鍾意嘅deck
都唔知拗乜春
你地自己玩得爽同心安理得咪夠
人地意見真係咁重要咩
打親電影 佢成功播完第一次基本上就輸左嫁啦 同OTK一樣 你睇落去根本無意思
都話係佢輸緊都要照播
即係我已經拎住三騎士加免疫啊
係佢照播黎都無意思 我仲要戇鳩鳩等佢播完
唔通我投降送一場比佢咩
我見親既哮斗薩都係咁
電影薩唔算最強認同
但係使唔使吹到好有技術而zoo單聖就無腦啊
完全唔覺電影薩技術成分有咁高
電影薩技術成分黎講
高難度就一定唔係
低難度就未算咁解
無腦既deck就我覺得無 只會分高與低
不過我覺得有時德順起黎會變幾無腦
美服 有冇人80$ 互換
如果你贏緊 對面都故意播動畫 拖你時間
咁係你遇到劣質玩家既問題
劣質玩家玩乜牌都可以每turn 燒你1分半
由T1開始燒你 咁係人既問題 而唔係牌既問題
你都唔會高興啦 正常天梯玩家輸緊
正正常常都會投降下一場
唔會同你晒時間播動畫
單聖唔叫無腦叫咩 咪玩啦 單聖要諗d咩?

佢最初出既時候有玩一陣 之後發現太無腦就棄用左

佢上2個patch長期 T1 deck黎 講技術有邊副少過佢
對住班韓狗就係咁 輸咪輸囉 又要BM又要燒線
都唔知為咩
80金互射
亞服NEL#1315
聽人講過快攻先食腦 因為快攻前期好多選擇 好易打錯

以單聖為例 你t1手上有營火/113/銀白侍從 咁都已經有3個choice 到t3 你可以hero power+1 drop/322刀/團隊隊長 甚至係石丘 前期打錯一步已經足以令你輸咗嗰場 又未計擺位 傷害最大化 幾時all in buff怪 引對面aoe 打頭換怪 用快攻喺前期真係諗都諗死人

相反有啲control deck 好似德 電影薩 以前嘅58牧 都係喺前期唔多嘢做 得成長 抽牌 解場 我唔係話呢啲deck冇腦 但係選擇上比快攻少 打錯嘅機會少啲

利申 單聖玩家 見上面屌緊電影薩無啦啦屌埋單聖先講吓嘢 講錯嘅請屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞