[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
巴打美服?
亞服 無錢同時間養多一服
美服養左一陣就已經放棄
80金互屌
旋轉木馬#3652
我想問,有邊個玩過哮斗薩

大家知唔知落哮斗嗰下葛柏個戰吼觸法先咁個OTK就會Fail 因此要有保險手段

老實講,剩係睇你地啲發言已經知你老幾,唔係好想再深入討論,勸上面紅字嗰位巴打慳返啖氣
我想問,有邊個玩過哮斗薩

大家知唔知落哮斗嗰下葛柏個戰吼觸法先咁個OTK就會Fail 因此要有保險手段

老實講,剩係睇你地啲發言已經知你老幾,唔係好想再深入討論,勸上面紅字嗰位巴打慳返啖氣

你係邊個留言睇得出有人唔知
就係會FAIL所以先放埋3/2/2咋嘛
巴打睇完發言覺得我係老幾 求評價
https://www.ptt.cc/bbs/Hearthstone/M.1537856294.A.522.html
世界冠軍對快攻既睇法
唔知算老幾 求巴打評價埋
呢兩日打10場輸足9場卡咗係r5 求解決方法
叫人點駁 無得再撻個rank出黎
加左
用咩deck?
藍龍德
80金
Banmeladiu#3155
我見幾套都係放暴風城勇士
新手乜都唔識 唔該巴打
解左未?
80金互
Freedomskies#4937
你覺得自己輸係邊 有冇啲例子 好難講比你聽
未呀
80金
其實咩意思唔太明😂💁🏻
大家玩機神啦!
下年四月就得反幾張可以用既卡
輸好多快攻卡哂手牌 落744嘅時機 幾時用無臉同434 好多時藍龍無臉434上哂手卡住哂
冇上幾日個post 仲嘈緊電影薩

其實事緣衹不過係有人用副meta deck 贏左big druid 放上黎自high
但次次一扯到電影薩就總會變駡戰
話說不死薩好正
雖然好憎電影薩
幾同意OTK類係偏難
特別係 有抽牌手段Combo類型既OTK
APM牧 同 心火牧
因為呢兩套都涉及到低費抽牌手段
前者有真言術盾 後者有盾 北郡加環
仲有發現牌庫兩暗影靈視 加埋光輝會減法術Cost
要考慮既除左手牌 仲要考慮埋牌庫
當你考慮牌庫既牌 代表你仲要記牌庫淨乜牌
有時手牌斬殺唔到 但如果計埋牌組面既4-5張可以斬殺

1分半鐘好難考慮咁多野 仲未計需要留時間操作
好多時打都係憑直覺多
OTK無乜討論 係因為每次場面同牌庫淨既牌都唔同
每個人需要花幾多時間考慮既長短又唔同

天啓聖同電影薩既難度同上面係有少少差距
但每個分類都有難易之分係正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞