[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我都覺得otk個分類太籠統
任法哮斗天啟依啲算係比較簡單既otk deck
基本上前期都係控deck咁樣 拖到齊combo就完
不過講控制同快攻果兩part我幾認同
控制deck玩落其實每turn可以做既選擇真係唔多
反而係要好清楚自己每個match up要點先贏
快攻留法術石 其他全部留成長滋補 744等有藍龍/無面就可以出 唔小心降到344可以出多次744 344可以等出完藍龍下一turn夾無面
你講個3套OTK 有部份既觀念唔多夠既人
會太執著於唯一OTK 手段而打得唔好

任法其實有時根本唔洗去到4學徒
3學徒 安東尼已經係可以打3火球 加3學徒傷害
計埋已經27血 再加上依家會帶322 拎香蕉
又可安東尼 冰腳 無硬解既職業已經可以收工

天啓聖 其實有守日者 加集結作戰
再加DK 3耐5攻武 同 2把真銀劍
係有機會未齊Combo 就打死人

哮斗比較需要考慮既對局 哮斗成功率要做幾多
哮斗入面有乜都好緊要 有時前面已經做左2薩剛加冰川
直接打落場上面 就算未做677同322
3隻哮斗係場上面再凍一凍對面手下
靠哮斗站場都會贏

OTK既牌 盡量跳出個框框 唔好比OTK手段鎖死你
OTK雖然係好爽 但呢隻Game只係需要打到對面0血就贏
亞服80金互換 Sai#41442
請問聲 重玩砌左套獵人玩緊,賺到啲金幣買咩包卡好?
其實唔多關副deck勁唔勁 有冇腦
我諗係觀感問題 好多人覺得佢煩膠
我覺佢最煩膠係就算你知道大勢已去,對住普通control deck你會㩒掣認輸,但對住電影薩你局住留到佢出曬combo兼睇埋電影先走得,因為十次入面總有一次佢輸RNG彈唔番上手然後有得反勝
有冇人有買聖誕包?諗住買 好驚大爆死
但大多數情況係睇完第1隻 就知洗唔洗投
有677下 回手兩隻1Cost已經可以收工
有吸血蚊 下一回已經30D
雖然係有D情況下 佢係有可能回唔到手反勝
例如對面回手既手段係佐拉唔係677
又或者對面9Cost 落淨係回手一隻而你又解到場面既哮斗龍
再賭一次回唔到手
但其實好少呢D情況 大多數都係第一隻就知咩料
新果套心火牧算唔算iq 200 deck
加左
有放通靈術 同 1278個套?
岩先有撞到大哥用
自己走去憑感覺組左一套
結果比人連虐4場
最後玩番復活心火牧先贏番番去
唔知係咪我有牌放錯
上面講開控制deck 即刻諗返起當年人人手拎一套里諾術嘅日子 成個天梯都係
我都諗緊 $168好似幾抵
已課
換左未? 我喺Funky monk
80金 亞服 FunkyMonk#32908
雖然我第一次上傳說係靠里諾術
但都要講單卡系列 其實設計得唔太好
因為單卡有效果淨係得646里諾 433卡札 555拉札 755索莉雅 979庫魯爾
前面3張個陣係極強 但理論上應該出其他單卡會變強既牌
而去Nerf 番前面個3張去到合理水平
個陣里諾術打快攻 好多時都係建基於你有無抽到里諾
抽到你輸 抽唔到就你贏
忍唔住課左 不過未抽
下年4月有邊幾隻牌卡包仲係到?
其實reno 法先最勁
reno冰法
個陣我唔用hdt都記到幾時全副牌用淨一張
諗反都覺自己好毒
joek#3928,加左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞