[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
咁少左毒瘤快攻實幫到前期弱勢既deck既
我冇理解錯既話
control係抗快 反控先係怕快
Control唔係通常指late game type
咁你點睇控牧/術/戰 同 王禍/電影薩 既分別
前者就係control 電影薩係食d控deck/combo型 王禍我覺得兩者都有
我冇理解錯既話
control係抗快 反控先係怕快
Control唔係通常指late game type
咁你點睇控牧/術/戰 同 王禍/電影薩 既分別
前者就係control 電影薩係食d控deck/自已係combo deck 王禍我覺得兩者都有
依家Control 中速 快攻 反控
以前先會比較明顯
依家其實好難真係分到
單數聖玩唔到=快攻變少>控制變多=反控越黎越多同無曬天敵 睇下佢改唔改 我估改就應該同科科笑一樣一刀劈死 唔改等下個patch送入垃圾場
用左3個鐘多少少幫呢位巴打 由R10打到R5
用王禍賊 順手觀察下低端既環境
途中撞到有部份人認為既毒瘤牌 電影薩 同 單聖
各2場 王禍賊打呢兩套都係劣勢
但佢地大多都打得唔太岩 結果比左機會我贏
kingsbane玩唔玩埋pirate 諗緊合唔合隻綠皮好
綠皮好有用 +1攻係其次 +1耐久度先勁
因為後期把刀愈黎愈大碌 多1耐久度勁好多
聖誕會唔會有優惠 想課金
單聖入面有邊張單卡係太op
我覺得得7費刀可以郁
要直接改死就郁level up
其實要認真分既話我覺得有心爆combo既都唔算係純控制
Priate 係一定玩 因為多左集結隊伍
前期可以打兇太多
綠皮強既地方係1耐
但唔係為左後期而係前中期
因為抽滿30張牌 把刀幾耐已無關重要
有綠皮可以令你前期把刀可以直接敲落對面個頭到
4耐5攻王禍 打兩輪已經係40D
前中期黎講有多1耐係差好遠
合唔合就你自己決定 因為王禍淨係玩埋出年3月
海盜搭武器系列暫時未有一個好強既體系
不過好處係綠皮係經典牌 永遠唔會退 (除非名人堂不過應該無可能)
拎手順黎講9成deck都無腦啦
單聖淨係coin唔coin多隻1都要諗啦
副牌勁同洗唔洗用腦有咩關係
以前奴戰西瓜術58牧咪又係比人話毒瘤
唔通又唔洗用腦咩

我唔否認單聖就算有misplay都可以贏
你可以選擇唔用腦去玩
但同樣地單聖要每手都打得岩既話一定要諗
就算唔nerf Odd pally好似無一張卡係今年出
下個patch都一定收皮
*下個expansion
燒牌術有冇得玩?
求單數騎牌組
有無人討論下新果個單機地下城攻略
屌今日比人燒左shudderwock
繼續撐單數聖啦 撐佢係要用腦既Deck啦

呢副單數聖對控場 解場 換怪等等基本概念都經驗不足既新手用勝率都高得離譜
咁樣唔叫毒瘤Deck叫咩

照你咁講 瘋狗薩 T7獵 海盜戰都叫做要用腦Deck啦
愈多OTK愈有用 今日差d比人燒左把王禍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞