[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
安囧fb post左副中速獵之後打rank連遇3場
唔玩開放既話係唔係解晒佢💁🏻
爆爆專士再見😢
盛行左好耐既牌😭
有原塵咩?
一退個陣有 而家過咗咁耐仲邊會有
女王炎魔係入名人堂果陣唔洗拆直接比番粉你
不過唔知有無限要幾時登入過
拆晒有三萬塵 合咩好?
想跳費 想one turn kill?
唔好意思 下回合你得6mana
我諗上邊巴打都係想提你 你依家用1600粉合D 4個月之後就係標準用唔到既傳說有點不智
始終粉塵好珍貴 (除非你係重課 咁你合咩都無所謂)
因為一張普通傳說拆完得返400塵
我就建議craft返呢年出既傳說(到2019年4月先會退環境) 再加上你依家有既其他卡去砌deck
因為我以前都試過衝動走去craft就黎退環境既傳說 之後後悔
4個月之後就用唔到
副副deck 4月到用唔到啦
係咪宜家到4月都唔好合舊卡呀

退環境好似係比原價塵?
我諗上邊巴打都係想提你 你依家用1600粉合D 4個月之後就係標準用唔到既傳說有點不智
始終粉塵好珍貴 (除非你係重課 咁你合咩都無所謂)
因為一張普通傳說拆完得返400塵
我就建議craft返呢年出既傳說(到2020年4月先會退環境) 再加上你依家有既其他卡去砌deck
因為我以前都試過衝動走去craft就黎退環境既傳說 之後後悔
但大部分盛行既卡都係冰封同狗頭人
我都係因為覺得合完玩四個月就退好唔抵 所以一直忍手無合舊卡 宜家仲玩緊套中速獵

利申:無課
啲分析講到even 薩勁
但點解我打極都係吼斗薩?
咩事副副deck都帶6廢5水晶個卡
有冇人一樣都好鐘意玩張哈卡
因為好玩
雖然雙數勝率上係高D 但相對悶
上個meta已經係咁
撞到薩滿直接當佢係撚屌哮斗薩
當心火牧咁玩?
otk deck齊combo唔夠core出 比時間你去殺佢 頭先王禍打哮抖對面齊combo都冇用 出唔到 佢又用曬冰 我又唔洗落怪 比我尷生劈死
今次個新單人mode又冇野送,真可惜
同心火牧差好遠
呢套主要係用小法術 濾牌
疊起隻冒險者 降1278費 同武器召55龍出黎
Aoe 有火占同奧奇環
2費降靈術又可以睇情況複製12
一口氣落幾隻1278出黎又得
其實係對面on9,冇清Grumble畀佢有得彈手,定唔知視界術負碌中是但一張核心卡

公道啲講句,屌哮斗嗰啲人,都冇玩過哮斗,你地知唔知幾撚難玩,要儲齊2隻薩剛,1隻吸血蚊,同埋Grumble+哮斗,難到仆街

再加上,如果落哮斗嗰下,Grumble行先就Fail combo

唔順手,第10 turn都未出得招,慢過好多卡組,到底屌哮斗嗰啲人有冇腦?
難玩就唔屌得?
自閉儲combo deck不嬲都大把人唔鍾意架啦
更何況爐石玩咩deck都實有人屌
唔洗咁認真喎

btw 哮斗薩係雞係狗係公廁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞