[A/I/PC] 爐石戰記討論區#42 拉斯塔哈大混戰

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
屌鳩副deck破壞遊戲體驗就話人無腦
Dllm無限loop battercry loop足一個鐘唔見咁講
哮斗薩啲仆街又係睇折磨人為樂 講到正氣凜然咁
唔知以為你玩緊咩清泉正氣deck
唔關勝率事
電影薩係喺煩鳩方面獨領群雄
大大德充其量meme deck一副,好心嗰位巴打就咪串人la
其實係對面on9,冇清Grumble畀佢有得彈手,定唔知視界術負碌中是但一張核心卡

公道啲講句,屌哮斗嗰啲人,都冇玩過哮斗,你地知唔知幾撚難玩,要儲齊2隻薩剛,1隻吸血蚊,同埋Grumble+哮斗,難到仆街

再加上,如果落哮斗嗰下,Grumble行先就Fail combo

唔順手,第10 turn都未出得招,慢過好多卡組,到底屌哮斗嗰啲人有冇腦?
難玩就唔屌得?
自閉儲combo deck不嬲都大把人唔鍾意架啦
更何況爐石玩咩deck都實有人屌
唔洗咁認真喎

btw 哮斗薩係雞係狗係公廁
屌鳩副deck破壞遊戲體驗就話人無腦
Dllm無限loop battlecry loop足一個鐘唔見咁講
哮斗薩啲仆街又係睇折磨人為樂 講到正氣凜然咁
唔知以為你玩緊咩清泉正氣deck
自閉deck玩otk, 單聖舖場打面都無哮抖薩咁乞人憎
亞服互射80金
reusss#3908
今次單人mode唔難玩 術士好撚勁 打聖騎仲要第一turn就殺到
屌 條友肯撚定只玩哮抖哩副弱智牌
琴日幾場用雙術打對面哮抖
前期妖術正常發揮
永遠壓唔低對面血量
幾場冇666都可以牌副仲有1X就打晒combo
一出大怪即妖 一舖場即AOE
咁叫撚做難玩
仲有之前toast玩果副無限疊甲
佢可以頂得住無限loop三粒鍾
佢條傻鳩一撚定一早投降啦
講撚到自己玩shudderwork咁熟
俾大家睇吓咩rank啦弱智仔
我覺得無必要咁仇視呢副牌既
大怪即妖 一舖場即AOE 又唔係咁
都要判斷邊一Turn 咩場面先用
因為你呢種講法 好多Otk 都用呢套
藍龍德 大怪自然化 鋪場散播
但其實又未去到好簡單
玩哮斗薩絕對唔係為折磨人而玩
純粹係呢套牌反控能力強
如果呢套係Fun Deck 勝率低到爆
根本就無人會想玩
反控咁多選擇
揀得哮斗就抵比人屌
反控牌係除左哮斗薩係有幾套
國王德 任賊 死聲獵 天啓聖 機神德 機神戰 Apm牧
但有D牌對快攻能力太差 又有D牌根本就唔完整
比較似哮斗薩性質既牌 我覺得淨係得天啓聖
但天啓聖又係今個版先有既牌
大佬我而家係玩純哮斗喎,又唔係玩雪糕,點撚樣折磨你一個鐘呀?咪撚再刺稻草人啦

你地發言之前可唔可以係玩過哮斗先出聲,你地講啲野好冇說服力,一尾盲屌,

另外我想講,哮斗既定位係OTK卡組黎,全部同類型既OTK,你出到Combo你都遇左輸架啦。有時係你唔忿氣睇電影唔可以怪人,而家祖爾金都有電影睇,又唔見你屌?
利申:哮斗打唔贏牧師野豬OTK,藍龍OTK,機神
正確態度係要諗點應對,而唔係一尾屌

而家天梯毒瘤係法術獵同埋單數聖,你憑咩話哮斗係弱智牌

哮斗解場牌數都數到出黎,2張雷雨,2張火山,2張青蛙,(2張TC130)

到底有冇人認真討論 係到屌小眾,屌一副低勝率既卡組,有冇搞錯
咁介意比人屌咪唔好玩哮斗囉
又要臭蟲論拉埋祖爾金同其他deck落水
本身幅圖係玩緊哮斗咪屌哮斗
你覺得唔抵既我咪補多句
祖爾金,哮斗薩,法術獵,單勝係雞係狗係公廁
係咪討論下都唔得

仲有講乜野臭蟲論,我已經冇講緊張圖,覆緊下面啲延伸回覆 上面有位巴打已經有講緊其他卡組
我都係覺得呢到既人過份仇視 哮斗薩
提其他牌 係統粹想講哮斗薩
基本上係無乜反控牌可以取替到咁解
而家Control聖騎都做到哮斗薩做到嘅野,仲勁好多添

望住天梯薩滿嘅勝率 毒撚薩
天啓聖做到既野 同電影薩 其實好接近
但天啓聖比電影薩抽牌能力明顯強好多
3張騎士上手個一下 真係令人幾絕望下
而且有2張英雄免疫 藍龍OTK 呢D都無用
我最近一次打天啟聖係搏佢tap到同一隻騎士,佢拖慢咗個combo,我就畀佢睇電影
其實好多deck都係自閉+解場 之後用唔同手段OTK人
天啓聖 機神德/有機神既deck 任務法 APM牧 國王德
但唔知點解shudderwock好似特別黑人憎
利申: 有玩shudderwock
出左新副本都無人提
垃圾驚 垃圾改版
兩個月唔黎爆左兩個post-.-
想問冷門野
心火牧應該點贏對面,唔用衝鋒卡就要留住場面
因為咁樣下round先可以buff打頭
好多時場面又唔夠打,buff左俾人解又輸resources
### 自訂牧師2
# 職業:牧師
# 規則:標準
# 烏鴉年
#
# 2x (0) 沉默
# 2x (0) 治療之環
# 2x (1) 北郡教士
# 2x (1) 心靈之火
# 2x (1) 真言術:盾
# 2x (2) 光輝元素
# 2x (2) 暗影靈視
# 2x (2) 狂野火占師
# 1x (2) 神聖禮頌
# 2x (2) 神聖精神
# 2x (3) 焦油蠕行者
# 2x (3) 額外的手臂
# 2x (4) 無盡奴役
# 1x (5) 『旭日裂片』萊拉
# 2x (5) 黑巫森林灰熊
# 2x (7) 弱效白鑽法術石
#
AAECAa0GAr7IAr3zAg74AuUE9gelCdEK0gryDNHBAtjBAsrDAuXMAuPpAvLxAuX3AgA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌
你可以試呢套 我上個月呢套結算前200
大亂鬥兩輪 一次11勝 一次10勝
5312 同315 都唔好解
而且有手臂同復活個場面好易有
但重點係除左打聖搵火占外 起手一定要搵北郡
基本上抽到一波牌 已經贏緊
唔知係咪我唔識玩
我玩心火遇到最大困難係成日唔夠card draw企左係度
定其實北郡要留黎抽一波牌先 即係唔應該tempo抽一張等對面解
唔一定抽一波先用
因為呢套有4張復活
仲未計靈視可以發現復活
可以睇情況復活北郡
呢套牌最大問題純粹係斷牌
有咩好討論 一早都話左唔鍾意依副deck係因為隻哮斗彈出彈入好戇鳩
你講到副deck幾難玩幾用腦都改變唔到依樣野架喎
仲要本身個源頭係有條友po張圖出黎懶係正義之師咁先引起咁多人反彈
咁集中火力屌哮斗有幾出奇

爐石咁耐以黎差唔多咩deck都有人屌架啦
你玩落覺得好玩咪繼續玩
要反擊既咪就咁講堆理由出黎
唔洗一黎就話人無腦撩人格劍既

俾otk聖或者apm牧combo贏會想俾個well played佢地
但俾電影薩combo淨係會覺得煩膠
諗返以前遇到d電影薩都特別鍾意BM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞