邊套幪面超級人最好睇

783 回覆
246 Like 14 Dislike
如果講最好睇
我會簡 Faiz

2018年睇番10年前既CG 都仲唔失禮
皮套 劇情 設計都好出色
美中不足係 個尾好趕 隻王出一出黎就被KO
個人認為舊平成必睇:古迦 龍騎 555 電王
新平成必睇:W OOO 鎧武 Ex-aid
檀黎斗覺得over左,反而build個幻德岩岩好
唔係嘅, 因為劇情一定要有人KO階磚King-長頸鹿鋸.
假如又係 "4人同心協力..." , 咁未免太老土.
但KO 階磚King, 剩翻Joker先係高潮. 之後兩種衝突就順理成章:
劍崎vs相川 (對應"宿命"呢個主題)
劍崎vs睦月 (點樣處理Joker, 因為睦月對相川冇乜感情)
假如放埋橘叔叔入去, 佢可以做乜嘢角色?
又剩翻幾集, 安排唔到咁多啦!

我估就因為專登安排橘叔叔去KO階磚King, 跟手就Bye Bye... 你冇用啦...
電王太多外傳

雖然證明佢紅,不過對於我呢d想睇返嘅真係無從入手
幻德後期派太多膠
新平成垃圾
Amazons 係回歸昭和暗黑暴力血腥風格 (石之森章太郎對幪面超人之原設)
集數少反而顯得劇情緊湊
仁叔的確好戲 完全將角色嘅自責同固執嘅特性表達到出黎
不過第二季 個仔太煩
555 最記得係草加 鎧武都唔錯,依家個套zio真心一般,希望後面唔會爛尾
佐藤健係咁多個男一黎講係最好戲 沒有之一 應該無人有異議
有沒人鍾意睇build 我都明後面劇情暴走
我覺得build最好睇在係佢地同伴之間既友誼 好warm
後面啲同伴逐個離主角而去真係好虐心

Build 係我最鐘意既拉打之一
劇情創新 故事藍本幾正 同新鮮 講sky wall 、火星pandora box 落入地球 個世界觀幾正 以分裂三個國家為核心
加上造型唔差 型態數量暫時黎講應該超愈所有歷代拉打 不過目測ZI-O 型態數量都多 有機會超愈build 成為最多造型既拉打
鎧武on9元素少左係幾唔錯,龍騎,555真係老少咸宜
W
其實幻德唔錯 但係講到尾王蛇太出色 依家睇番都唔Out
好難有反派贏到佢
個人喜好
頭三:kuuga,555,agito
幾好睇:龍騎,blade,w,ooo,gaim,drive,ex-aid,build
垃圾:ghost, zi-o
其他分別唔大
W真係掂, 但點解左同A紅唔起, 得右邊紅到癲, 真係唔明
個人評分
A: kuuga 龍騎 exaid
B: agito faiz blade 電王 drive amazons1
C: dcd build amazons2
D: kabuto
右邊最樣衰
剩講皮套就會超越Build
真係講滿裝瓶既match係暫時冇可能有人超越到
W 菅田將暉都唔錯

水鳩都好紅(不過我唔覺得佢好戲)

不過講好戲,小田切讓應該至屈嫁喇
lv1擋傷又有用過
又可以弱化bugster病毒

邊到冇用
我唔知邊個最好
不過最差一定係寶生永夢
Lv 1用黎將病毒同患者分離 之後先升lv殺病毒
Zi-o取代咗
可能同期太多呢種美型男

菅田將暉個樣77地返而多人like

我睇佢幾套日劇都係做d怪人角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞