邊套幪面超級人最好睇

783 回覆
246 Like 14 Dislike
呢套太悶
Faiz 怪物同人類描寫好好
不過重拍Kugga 最好啦
吓, 芳賀優里亞係電視版全程水腫, 漲卜卜咁, 得電影版係正.
咁套野個定位係天道一直都係全劇最強

唉, 但見到一套由設定到造型都勁爆嘅RIDER片, 後面爛成咁, 真係心痛。
最高汁一定係 agito ,無論故事結構,背景同埋人物設定都好正,個種神話feel同懸疑感覺真係冇得頂,同埋舊平成仲未完全子供向個陣都好好睇

新平成得Ex-aid可以一戰
一定係龍騎 & 555, 依家幪面超人換咗老細 (依家要啲小朋友買佢地啲玩具, 以前冇咁強調呢點), 係嗰幾年先出到呢啲劇情.
新平成除ghost foruze wizard外都幾好
個人頭五會係Build, W, Ex-aid, Gaim, Amazons
劍 因為佢我先開始上網追假面騎士 追到時王覺得自己都大個左 真係要講返句多謝tvb
Kiva臨尾變到tvb劇咁
唔知係咪因為我嘅童年係龍騎
所以覺得龍騎最好睇
之後個d好似唔知睇緊咩
另外細過有追過電王 純粹覺得幾好笑
W
OOO
電王既成功
造就左之後變晒子供向
kuuga
拉打4色設定+金色力量
怪人古朗基一族都好引人入勝
可惜拍劇集數限制拍得唔夠深入
例如3號點樣變強到屌打kuuga到比0號秒殺
46號點樣拎到金色力量
0號點樣屌打驚異全能
五代同櫻子既關係
如果再多d描述就屈機
555由故事,外形,敵人外形到腰帶配件甚至音效至到戰鬥設定都咁撚型仲洗乜討論
個加速mode型撚到
仲有B1號
好多迷都冇解釋到
V3
係型 (但我仲唔明點解要爆甲),但唔係要個個 都起碼有三四個勁既人啦 來來去去都係天道 連加賀美(唔計劇場)都係廢
Ching sick ball
一定係V3
近年只有amazon仁叔
v3地位好似好高
未睇過
話劍最好? 好少有喎. 有冇睇埋之前嘅龍騎 & 555?
當初TVB未播劍嗰陣, 網上一般都係話劍翻兜咗龍騎 & 555嘅優點.
成套嘢換成4,5個編劇, 中間冇乜主線, 真係唔知做乜.
好彩劍最後5集嘅編劇會川昇用快刀斬亂麻嘅方式處理晒啲伏筆 , 拉翻去"命運"呢個主題度, 成功將劍救返, 仲變埋神作.
古枷好睇原因係三個主角 大粒墨 警察 同女人 都好有互動,仲要話你知 主角唔係最強 強又會滅世
尤其大粒墨真係好配主角樂天但願意犧牲既性格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞