邊套幪面超級人最好睇

783 回覆
246 Like 14 Dislike
W都正

555如果唔係爛尾都好撚正
爆甲係想要CLOCK UP, 單計防, CAST OFF前會勁啲。
KABUTO個造型真係型到爆, 配角腦殘化前都唔差嘅
GATTACK真係弱到一個點, 天道攞HYPER時居然可以俾人打爆...
劍2x-3x 集
橘成個on9個段基本上係垃圾,不過後尾發力
同埋king form由劍極柒變做極型,反差太大
甲又可以炸人 又可以局部加防
講冇用exaid lv1先係
The next , Amazon’s S1-S2同最後審判
古迦:人物塑造最好個套,氣氛都夠懸疑,係差在無咩主線同劇情
阿極陀:人物塑造同氣氛都比古迦差少少,但勝在劇情好啲
555:係反派方面嘅心理描寫最好個套,劇情都算ok,氣氛都夠懸疑
龍騎:重心係騎士之間價值觀嘅對立,其他無咩好挑剔
響鬼原本唔係幪面超人唔評論
電王:搞笑風,主要係睇佐藤演技,劇情有少少唔知發生咩事
甲鬥王:30集之前都ok,之後就不了
Kiva:以兩條時間線為重心,但處理得唔好,有啲混亂
Dacade:頭同尾都爛左,而且係搵新人頂舊人位 ,作為第一套入坑或者接受到,原本有追開系列嘅就會覺得不了
W:偵探主題,劇情都幾有趣,中間唔同案件有唔同嘅風格同含義,而且好gay
OOO:比較差嘅W(?),但都幾好睇
Fourze:自己覺得好熱血,好青春,但有人都睇到好尷尬
Wizard:好l悶,睇到我就黎訓著
Drive:前期好悶,mach入隊之後就開始好睇
Gaim:高不成低不就,唔係要俾細路仔睇應該就上到神檯
Ghost:阿蘭變身之前都好好睇,之後不了
Ex-aid:距離神檯最近個套,但去到最後面開始劇情有啲重複,個boss一直續命好煩
Build:evolto變身前好好睇,之後劇情開始暴走
Zi-O沒播完唔評論
總結:每套都有自己特色,除左ghost同wizard之外,其他都追得過
古加真係design得好好
連D怪都有心思
之後就龍騎
睇佢地互打多 都正
但D怪真係唔係好記得
"劍2x-3x 集" <-- 正係呢段完全唔知做乜, 主線完全冇發展.
橘叔叔係慘啲嘅, 到咗最後最精彩嘅部份:
劍崎vs相川 (對應"宿命"呢個主題)
劍崎vs睦月 (點樣處理Joker, 因為睦月對相川冇乜感情)

橘叔叔完全變咗觀眾...
所以佢比人笑左咁多年
Amazon
我比較想知道wizard 點爛法,我暫時睇左10集都接受到,ghost就真係不了,明明個拉打係好型,但係劇情真係頂唔順
係唔係因為佢係階磚仔
終於等到依個Post

其實幪面超人從來都唔係比小朋友睇
每一個超人都唔係自願變身 可以話係被逼
好多時候因爲身體出現咗問題唔敢同屋企人/朋友相見
所以話佢地係孤獨亦不為過
仲要承受每次戰鬥既傷害 而且變身應該有代價或者有條件
幪面超人應該係悲劇英雄 為人類默默付出

唔係想挑戰Ex aid 唔係好作品 只不過認為佢題材失真
原本想以醫生加遊戲作為主題 可惜後面劇情拖得就拖 對遊戲既題材輕輕帶過 而且每個形態應有原因 而唔係為咗出多個玩具而強行推出 仲有檀黎斗王角色好出 不過誇張唔一定代表好戲(為咗松田るか睇曬) 歡迎理性討論

古迦 龍騎 555 劍 都係好作品 好難分高低
Ghost同wizard最好睇
555 > all
Meme
古迦:人物塑造最好個套,氣氛都夠懸疑,係差在無咩主線同劇情
阿極陀:人物塑造同氣氛都比古迦差少少,但勝在劇情好啲
555:係反派方面嘅心理描寫最好個套,劇情都算ok,氣氛都夠懸疑
龍騎:重心係騎士之間價值觀嘅對立,其他無咩好挑剔
響鬼原本唔係幪面超人唔評論
電王:搞笑風,主要係睇佐藤演技,劇情有少少唔知發生咩事
甲鬥王:30集之前都ok,之後就不了
Kiva:以兩條時間線為重心,但處理得唔好,有啲混亂
Dacade:頭同尾都爛左,而且係搵新人頂舊人位 ,作為第一套入坑或者接受到,原本有追開系列嘅就會覺得不了
W:偵探主題,劇情都幾有趣,中間唔同案件有唔同嘅風格同含義,而且好gay
OOO:比較差嘅W(?),但都幾好睇
Fourze:自己覺得好熱血,好青春,但有人都睇到好尷尬
Wizard:好l悶,睇到我就黎訓著
Drive:前期好悶,mach入隊之後就開始好睇
Gaim:高不成低不就,唔係要俾細路仔睇應該就上到神檯
Ghost:阿蘭變身之前都好好睇,之後不了
Ex-aid:距離神檯最近個套,但去到最後面開始劇情有啲重複,個boss一直續命好煩
Build:evolto變身前好好睇,之後劇情開始暴走
Zi-O沒播完唔評論
總結:每套都有自己特色,除左ghost同wizard之外,其他都追得過

漏左劍同amazon添
劍:劇情四平八穩,勝在結局夠突出,估唔到係咁。然後前期主角們嘅演技同口音都算「亮點」
Amazon:因為當時同ghost一齊播,係有比較之下就覺得特別好睇,但之後睇番只可以話係中上,因為太短
Amazons:你想像下gundam seed density,再套落去就明
Black > RX > all
悲劇英雄- 葦原涼
出decade 2咪幾好,而家隻手錶佬真係不了

不過手錶佬啲怪設計得幾好,真係似返隻怪

最近隻壞OOO嘅造型有返古迦、亞極陀啲怪獸feel
kuuga最好睇
冇咁兒童向劇情有d黑暗好正
Build ,555 同鎧武
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞