邊套幪面超級人最好睇

783 回覆
246 Like 14 Dislike
幻影擊光劍
4號好型
不如討論下招式
最型rider kick: 古枷 紅色金邊版
最型武器: Rx 幻影擊光劍
最有用既輔助:阿蓮隻蝙蝠
會唔會係啲10後小朋友鍾意?
EX AID最好睇
淨係講劇情一氣呵成到尾
真係無邊套做得到
有冇人好鐘意Ex-aid嘅設計?
一開頭覺得好怪 但睇耐咗就覺得啲用色好正
試問邊套會敢用鮮粉紅同青色黎做主題色 但撞完出黎個效果又好正
成套野設計得最正應該係mighty brother 用橙同湖水綠做主色 仲要玩不對稱 前衛到不得了
同埋成套野都致敬舊ACG文化 最後hyper muteki嘅長頭髮同金閃閃設計好有90尾2000年頭嘅動畫嘅味道
總之 Ex-aid世界第一
睇左結局未
build
講完整性 Ex aid 真係平成第一
Zi-O
Hyper Muteki同埋 Taddle Legacy都J死人
年經
build真係好好好好睇+1(只要無視結局篇)
比東映扭曲審美觀
本身覺得MK頭同SD眼7到仆街
但劇情加成+睇耐左又幾好睇
build唔睇打鬥就好好睇
次次威完就極速打面我仲以為睇緊敏鬼既野

答えは1つだ 真係好正
而家嘅CG拍Kugga
一定係龍騎
第一個用大混戰做主題既拉打
每個角色都有血有肉,有各自既戰鬥既理由,係劇情入面價值觀既衝突仲好睇過打交。
我依家仲好記得鐵兵同白虎講嗰句:“當你想成為英雄既時候,就失去左成為英雄既資格”聽完之後既白虎明白到自己一直係錯既,係失落之中幫細路擋貨車而死,反而成為左真正既英雄。
就連當時俾人上天吹既虛淵玄,小圓劇情都係俾龍騎啟發,連fate zero衛宮既價值觀都係來自龍騎入面教授既“犧牲小我”
最後返黎寫鎧武,主題同龍騎一樣,“拉打混戰,勝利者會獲得某一樣野。”
build好睇 基味特濃 歷代黎講最基
其實係
但我覺得佢真係有心design 起碼個風格真係好突出
555 龍騎 exaid
好多人都話結尾係咁打老豆好拖 但我覺得個part好多飛彩同大我既描寫 如果cut左既話 角色都會變左無咁立體
睇佢地兩個基
ex-aid
我會覺得將外傳三部曲塞入去改少少都做到同樣效果,而且唔會拖添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞