邊套幪面超級人最好睇

783 回覆
246 Like 14 Dislike
幪面騎士真都好正,好想再有番啲呢一類型嘅幪面超人
本身tv最終話之後會駁落劇場版
果陣條trailer係有2個士同埋真正果個decade
故事大約話士其實同deacde果9個幪面超人世界一樣都係翻版,正版decade黎ko佢咁
但之後唔知點解變左廢案,結果就係變左果套movie大戰,完全唔知做乜9咁皮套大戰
最後士繼續穿梭其他拉打世界
佢係昭和vs平時果套同wizard52話出下場咁
黎緊係新果套zio會開始有戲份
唔記得啦 巧佢變左怪人之後
木場接手 之後一兩集
係爆發無錯😂不過佢變親身都係衛星射啲能量落去 由細到大叫慣咗 多謝指正
大約39集 前一兩集
鍾意build有事好貼地成日玩野
好似個片頭前回提要咁 好似係比班演員自由打打罵罵咁 好有親切感
的確顛覆成個系列 不過石之森章太郎本人承認依個先係佢心目中嘅幪面超人
ooo
響鬼不是拉打
遲咗覆你 Sorry 無錯 由頭慘到尾 如果亞極陀係完成品
佢就係次貨 每變一次身都會扣減壽命 有少少天煞孤星feel
行山超人
當上網有人話出外景勁燒錢 (香港諗諗佢),所以30集後換咗井上敏樹。
其實唔換都未必係好事,當時個個同學都話節奏太慢。
如果由得佢地繼續寫會點? 睇吓wizard就知,因為就係嗰個編劇寫嘅。
平成五大神作
古迦 亞極陀 龍騎 555 劍

至於decade都好睇 但爛尾

新平成有
W ooo 亞馬遜 同最新果套時王
555係幾好睇但我記得變紅色形態盒野
係突然彈出黎,但巧又知道點用,但變咗身
佢由頭到尾設定根本唔係拉打 只係貼名only
Living Armour Zone
時王
【騎士物語 #13】10個你可能不知道倉田鐵雄(南光太郎)的事跡! | Kurata Tetsuo | 倉田てつを | JinRaiXin | 迅雷進
https://m.youtube.com/watch?v=_YmRH49lWdk
Zi-o取代咗
都係永夢差d 第一集極尷尬
但硬係覺得永夢個樣俾人感覺上好有親和力
永夢啲戲係差,但起碼佢個樣同個角色match到。你睇番而家時王,庄吾邊忽似王[img]assets/faces/dog/no.gif[/img]

庄吾 個選角似個d乳臭未乾 毛都未生齊既臭小子咁 沒咩雄心壯志 外形同稚氣match唔到王呢個角色

加上ZI-O 除左基本型態接受到外 其他rider武裝都好夾硬個造型
,似以往拉打都有拍外傳配歷代騎士武裝咁 , 造型唔多掂

劇場又緊湊 要重覆睇幾次先明佢每集內容重點 加上以往角色客串角色戲份又少 係咁易講兩句對白就算
又唔插入多d 歷代副騎 或其他三 四騎既變身出場
變左套野賣點等番以往角色 客串出場個幾份鐘同一兩句對白

整體認真麻麻 如果唔係有以往角色客串真係想skip 左呢套野唔睇
呢個係bug。
巧嘅領悟力太高,下下無師自通。
smartbrain設計啲咁嘅嘢出嚟真係OK? 是但一個人都可以即刻上手? 點保護王?
4號寫比阿巧個ending真係完得好靚
最尾張大合照
Agger
啲裝甲乜尻都格硬擺上個膊頭
好撚核突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞