邊套幪面超級人最好睇

783 回覆
246 Like 14 Dislike
但印象中, 佢地集集著和服咁滯.
和服冇時裝咁正. 當然最差係制服, 集集一樣.
夏蜜柑集集唔同色絲襪
龍騎
唔鍾意拉打,覺得D演技太造作
試過開龍騎黎睇,睇左三集實在頂唔順D浮誇演技熄左

咁你可以出番去 沒必要入黎
其實成套野有無交代啲聰明使徒點黎
張左無啦啦有隻王係到
(香港譯法好中二病 )
小說版因為細個救真理而死
電視好似冇講
唔關間孤兒園事?
其實永夢除咗戲屎都唔係乞人憎嗰種
另外exaid值得一讚係高橋個劇本真係好完整。
tv, 外傳,movie同小說都由佢執筆。
另外睇完小說你可能會對永夢有另一種看法

唔記得邊度聽返黎佢細個大病後,死過咪變咗奧菲
定記錯
咁正
Ex aid個故事 設定 人物都完整到無倫
其實我唔係好明555嘅設定
聰明使徒係人死左突變出黎
但無啦啦有王講到王死左就陷家產
操冥係人嘅進化
但進得太快身體頂唔住
會早死
得王可以令佢地進化變得stable好似係
我個人認為係有少少類似新人類既概念
由於聰明使徒都係人類瀕死時 進化而成
因為進化速度快 好多聰明使徒都唔長命
為咗解決佢地滅亡危機 需要盡快令王成長
(應該得王可以阻止)
王死咗唔會陷家產 而係無咗使徒力量 應該停止進化
但係比著你有咗至高無尚既力量 你都唔想變為普通人
原來係咁
我仲以為無啦啦同化左

原來短命係設定黎
小弟係一名90後 (唔好屌我老屎忽 thank you)係 Fourze 之後就無再追超人 (因為頂唔順佢個飛機頭,同埋周圍搵朋友個啲題材,不過真野惠理菜好正) 見到好多人都話Ex aid 係神作 我就睇一睇 比我感覺係想帶人返去八九十年代插卡帶遊戲回憶之中 但一開始石頭怪嚇親我 CG差到咁,不過原來有原因 以下有條link 有詳細解釋https://flog.tw/120265601386347/photo/120265601386347_1153599491386281
東映講係致敬 ok ~可以接受 果個年代遊戲畫質係差 不過之後係Build 出現機械兵大集匯又點解釋 成隻印度未來戰士咁款 唔通又係致敬? 希望唔好將自己弱項強行美化 係套戲入面個條龍都唔錯 不過真係慳成咁? 啲皮套就咁一件笠一件 有幾個形態都係係上面加幾個配件就算 仲有個隻juju burger form 令我聯想到周星馳係上海灘賣包個段戲 我覺得依個form有少少用黎充撐場面 (有誤請指教) 最後想問下部 bmx單車 同個主題有何關係? 同埋以遊戲同醫療作賣點係唔錯 不過有少少比人輕輕帶過feel 遊戲唔見得有深入講解,醫療都可以叫切題 的確故事圍繞救人 不過去到主線就無咗就好可惜
不過值得一讚係M吹卡帶個下 童年回憶返曬黎 對於Ex aid 係唔係神作我不敢苛同 不過題材新穎 係近年少有及迎合觀眾口味的作品就一定係
(Poppy 我第一集就覺得好正 不過係正常護士look個時)
講題材我覺得鎧武無得輸,邊個諗得到水果配武士,重要係靚
講來講去無講內容上的問題
有幾個形態都係係上面加幾個配件
我覺得幾合理,佢唔係轉form係升lv換裝
好似洛克人咁加件甲保留返個底好合理
同埋以遊戲同醫療作賣點係唔錯 不過有少少比人輕輕帶過feel
好多人覺得佢神的原因係同你相反
覺得佢扣個主題扣得好緊
可能你接受唔到佢打怪係醫病救人
但佢個設定係咁
三個boss分別以GM,player,廠商身份講人命係數據,可以玩弄,隨意殺死(雖然我第一同第三有無咩別)
主角群就以醫生的身份同你講生命無take2唔應該踐踏
不過我覺得係唔夠深入,始終無講bugtser有咩缺點,將人變成數據,脫離生老病死,除左倫理上好似真係無咩問題
南光太郎
可能我睇完高分少女個套圍繞90年代電子遊戲而寫嘅故事
所以對Ex aid 同一題材劇情嘅要求好高
好多人覺得 M 演技差 其實可能係觀眾對大愛性格產生反感 未必完全關事
反而社長除咗件衫又大叫又發狂就比人狂讚 只不過係依個系列好少有咁反差大而且癲狂嘅角色 (預咗比人鬧 )
不過向Mario Bros 致敬就一定有 係水管升上黎 Continue logo 同埋Mighty Brothers Double X 其實幾有趣 用色好大膽
不過點解poppy變粉紅髮個時會chok 聲同埋扮到奇奇怪怪 明明咁正
Build都大愛左膠 集集love and peace啦 係佢真係演技差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞