『薪火post』BNO 續期資訊(26) BNO 去日本唔洗簽證

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
唔洗! 有7日免簽證
南泡比BNO(最少我係)得30日,特衰有90日。
9月頭我同個拎特衰既frd 去釜山,我個frd 過先,我跟住佢之後過。
個immi起初係比90日我,,後尾係個入境chop度蓋個"VOID"字再係隔離chop個30日既比我

反而上個月尾去馬來西亞(檳城)佢chop左個90日既比我 頭兩次去馬來西亞都係得30日。
more
好彩喺 VOID 咗個印隔離有個啱嘅印
同其他國家嘅入境解釋都叫容易啲
好彩唔係問舊護照過左期仲可唔可以打開黎睇
記得擺埋樓上果個落去,係咪過期都敢問
有呀,係sam gor
咁你未睇清楚
副署係最易果part
想問下brexit 之後去北歐國家駛唔駛VISA
仲好問 may姐開完個bad deal出嚟會唔會俾人拉落嚟都未知,分分鐘no deal乜都冇
但感覺上點會玩咁大丫 大家都發達國家,依啲一定死死地開免簽
死得..要去北歐呀

岩岩google左話要visa仲要60歐
你幾時呀
2020先大限
下年29/3係名義上脫,但一切照舊
邊度寫呀?有di webpage係visa agency開
https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-latest-visas-travel-free-movement-eu-commission-france-schengen-a8595991.html

If the EU puts Britain on the “visa required” list, all British travellers who want to visit the continent will need to apply for the authorisation – at the price of 60 euros for adults and 35 euros for children.

如果去就2019年9月 未決定
If...
即係未知啦
整完但冇奇翻張出世紙俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞