[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(4)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
諗到密碼的話就係
但i have no fuclking idea
望著地下通道眾人面面相覷,誰也心知肚明,在這個詭異大宅的地下室下藏著的就是呂望的「研究」,而日記中提到的「變形蟲」「餵養材料」「新的物種」也會在這裡恭候我們大駕光臨。

哥倫比亞:嗌佢都好,同埋有冇人有電筒?我地要唔要準備下d架生先落去?
哥倫比亞想深一層:呂望在的話,呂太會幫我們嗎?
QJQ: 手機當電筒啦
QJQ: 只係怕萬一地下室有機關鎖左我地係入面 要有人係出面求救既呢
「誰也不知道這個呂太太知道自己是假貨後會有什麼反應,可是呂望沒有把她帶在身邊或是處分掉,應該是相當忌諱。」
41J 聳聳肩:「帶和不帶,大概就是九死一生和必死無疑的分別吧。」
說完徵詢大家意見。
KP提示
帶同唔帶,將會影響結局走向
QJQ: 九死一生都有一生 我同意叫呂太
睇落呂太好似唔知道自己係怪物,佢知道真相會唔會崩潰
場外
終於KO完手頭上D野
殯儀佬快D飛的返嚟啦
依D時刻點可以錯過
最少都有生意做
但係沼澤人根本唔算係實驗
同埋係近幾十年有人提出
場外
異狗會同佢打 我諗帶佢落去就算佢崩潰都好都會係3方亂戰吧
可能佢崩潰之後即刻變大個
變成呂望加入我哋玩MON HUNT(假如D人無再一次被嚇到瀨屎的話)
喂如果佢好聽呂望話落到去打鳩我地點算
觀眾
廢時劇透
諗下點解呂生俾狗追唔係第二d生物追
咁我哋做個投票?
帶落去:
唔帶落去:其實好難
因為佢係時空旅行者
呂望打鳩我哋同呂太打鳩我哋
個結果會有分別嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞