[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(4)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
係咪要用一個回合去睇有咩行李?
自己行李自己知掛

咁下回合去睇下機鋪果邊
好,全員行動完畢
下一回合開始
所有調查員行行企企,周圍行左一陣後,暴風雪仍然未停
所以陸陸續續都走入了冬甩店

當你們正坐在冬甩店裡享用著熱騰騰的巧克力、咖啡、還有甜甜圈時,燈光開始忽明忽暗地閃爍起來。“哦,棒極了!”櫃檯裡的服務員嘟囔道,然後燈全部熄滅了。你們聽到在休息站的另一邊,某扇門“砰”的一聲被打開了,一陣異乎尋常的刺骨寒氣像氣浪一般猛地沖了進來。呼嘯的風聲似乎像是有生命一樣,那粗糙犀利的聲音讓你們不寒而慄。

毫無徵兆地,你們突然感到很不對勁,某種可怕的事情正在這裡發生。然後你們聽到從洗手間的方向傳來了可怕的嘈雜聲——猛烈的拍打聲,窒息的哭喊聲,玻璃的破碎聲,還有淒厲的慘叫聲,讓你們感到自己的血液也隨之變冷。

風又一次地開始嚎叫,更多的門被吹開……突然,房間再次寂靜下來,只剩下外面暴風雪中遠遠傳來的呼嘯聲。

“天哪!究竟發生什麼事情了……”冬甩店職員在黑暗中說道。
直接俾你地啦
行李只有一般換衣物
充電器,電線等,一般旅行用的物品
G: 你哋.....聽唔聽到洗手間嗰邊有聲?
跟人物卡
人物卡沒有就跟一般旅行物品
kp先問一句
依家冬甩鋪係密室咁閘埋門?
有冇玻璃窗爛左之類
暖氣供應正常?
dio: 聽到呀,不如閂道門之後去望下咩事
白銀: 我提議分頭望清楚1 5 兩間房有冇D咩異常先再去洗手間
因為我聽到有人慘叫同喊聲 正路除左我地13個係齊到應該冇其他人嫁啦
驚有D咩奇怪野走出嚟
(場外)
9號係咪冇人查過開唔開到門?
杜格:我都聽到有人尖叫 小心d 你地有冇人學過下防身術?我借住把爪刀俾你地先
我仲有把kali棍可以用
場外 dio 有去過餐廳(9)
徐定富: 好 咁我先去大門(1) 果邊睇下 順手閂門先
場外:
係所有調查員定所有旅客都係冬甩店?
講:棒整了果條友係冬甩店職員?
白銀:咁我過遊戲中心(5)果面望望有冇異常先
Dio: 我陪你去,兩個人安全啲
白銀 : 好
(場外)
係咪發動咗吸怪特性了
又死ser
杜格:我跟富仔行
dio 白銀 你地駛唔駛拎住把刀仔
白銀:好阿 唔該晒
對DIO講 你拎定我拎?
最自由嘅食飯時間咁就冇咗了
徐定富去到大門
發現大門打開了
風雪從外面不停吹入到室內
徐定富順手把門關上並鎖上了
冬甩店職員
其餘npc均不在
Dio: 我拎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞