[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(4)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
請報名者copy再加最底
即係風間同喪標因爲變左沼澤人,所以狗也不屌

而呂望變左沼澤人後因爲繼續精神時光旅行,所以就照被狗追

1.部電腦密碼係咩?入到既話會有咩資料?可以睇閉路預知子晴條屍係裹面?
2.偵查婚紗照會搵到乜野?
3.地下室既野搵齊未?
大家都係照用擲骰網?
改左username hkgpeanut
林一生都變左
呂望變沼澤人前時光旅行
所以被狗追
番到來之後做沼澤人實驗
最終被吞噬
但由於復活陳子晴太重要,所以即使變成了沼澤人都唔夠膽賭,一定要搵替死鬼,所以你地只係一個保險

密碼係 emma1001
陳子晴既英文名可以係婚紗照找到
生日日期日記都搵到
地下室其實齊架了
差在你地再玩落去都係團滅先棄劇本
sit條link仲係蘇博
於地下室,其實那金龍雕刻就係與那伊斯人溝通的裝置,但卻被其實好難爛左,伊斯人雖然收到了訊號,但卻未能提起興趣前來查看

所以個裝置唔係重點?
收到訊息都冇興趣嚟睇
所以sop 係應該要
有印ge 同我妻留係屋到
冇印(沼人)就落去 用復活術
復活完等呂生黎 通知伊斯人幫手搞埋手尾
咁?
復活完母體要點處理
伊斯人的背景係一個擁有甚至能超時空科技的高等種族
對人類根本唔會有太大興趣
之所以幫呂望,就係因為想觀察呂望扭曲的意志
但如果呂望打破了通訊器,伊斯人只會以為呂望放棄交易,佢亦唔會在意
其實唔難於第一次觸碰時已經開啟了通訊器,但都未有訊息傳到去或者傳回來去吸引那伊斯人,其實唔難就整爛左部野,所以根本吸引唔到佢過來
同時破壞了通訊器,亦令伊斯人唔會出場,變相,本身可以挽救的局面亦變到無法再挽救
可以話,其實唔難由叫陳子晴到地下室再破壞通訊器這兩個舉動,係令成個劇本走向滅亡的combo
mvp
呢個係我放水,所以俾左復活術其實唔難
如果佢復活到陳子晴,呂望亦唔會再召喚猶格斯
呂望就會要求伊斯人帶走沼澤人母體
伊斯人就會直接秒左陳子晴
跟手又係最少半球產
全球各地都有沼人痕跡
起碼玩家唔駛團滅
但沼澤人失控就避免不了
咁開左電腦會搵到咩?
可以搵到玄君七章秘經的掃瞄版本
從中可以學到幾個法術
甚至可以對付異犬
公平d講,叫陳子晴落地下室就有傾過,大家同意先落既,依下唔關佢事

不過手多就
都撕卡 學完都冇用
所以你地明點解我話你地錯哂重點未?
重點的全部放過了
不重點的就不停開偵查
不停查地板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞