[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(4)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我bb難度就夠
我和平難度就夠 Dio今次唔會再搞事架啦
係囉 正正常常ok啦
唔算,放水放到嘔了
否則邊會只出現3次獵犬
仲要一個都無死
好啦,咁我諗諗你既同盟種族啦
呢一次有其他嘢屌
全部用新角冇人識你呀
唔好意思,請問題目係講緊ps4果隻call of xxxx嗎? 唔係單機遊戲黎?
我地呢隻係call of cthulhu
tabletop roleplaying game. 你當類似boardgame嘅野
[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列
https://lih.kg/883933

歡迎你望下上兩場既pl玩成點,有興趣既可以多d入黎,夠人既話遲下KP可能會開兩團
神話背景相同 只不過我哋係一種叫做trpg嘅方式嚟玩
同盟種族:拜亞基
別稱:宇宙的士
拜亞基為舊日支配者,風神赫斯特之眷族
所屬陣營自動劃分為舊日支配者
同盟強度64
能力:付出全部魔力值及一半血為代價,召喚拜亞基出來,召喚後,克蘇魯神話+5
拜亞基雖然只係眾神的士,但能力值絕對遠超人類
一個劇本只可召喚兩次
由於只屬同盟關係,拜亞基不會攻擊同盟者,但亦不會聽從指令
如調查員主動攻擊拜亞基,盟約則撕毀
如付出更多代價,可要求拜亞基幫忙
同盟盟約未發動前處於隱藏狀態,調查員仍屬自由身
能力發動後,調查員自動劃分為舊日支配者陣營,同劇本內不能逆轉
哇拜亞基呀
上面有牛頭人
話說其實家族全部人都有法術只不過有一個癲咗
忘記了
召喚後
其他玩家要san check
得佢一個唔駛check,公平咩?

btw如果波餅變左牛頭人,其實幾難召拜亞基,咁牛頭人要唔要san check?
如果san check衰左係咪即係有隻痴左線既牛係到癲黎癲去
對你來講,開左普通難度架了
對其他人就難d咁囉
牛頭人變身只維持一回合
回合過左,再癲都只係普通人

另外,畢竟係同盟者,落san check唔合理
牛頭人都要san check
調番轉,牛頭人變身
其實唔難都要san check
根據返個陣營,佢變身我再召喚係咪就可以見到佢哋打交?
佢唔變身,你召喚
佢就會俾人㩒係地下打
佢變身,你召喚
一回合後佢一樣俾人㩒係地下打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞