[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(4)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
風間:屌比下意見都得呱
風間:又或者沼澤人會唔會係講緊呂生?我記得你地提過佢有個「一百年」嘅實驗,正常人肯定活唔到咁耐,而佢個樣又咁後生,會唔會佢係「換過身體」?有本人嘅意識,咁亦符合番沼澤人嘅內容
哥倫:得,不過你得閒就安心休養,再唔係上網搵起底組,起下陳子晴同唐綽姬底啦
風間google唐綽姫
沒有任何文件符合您的搜尋
rolls 1D100 = 67 #全港最非生物學家上線啦

真係FAIL
場外:...淆底,放棄

41J從婚紗照仍未能找出任何線索,眼看陳子晴俾嘅一個鐘期限快到
41J開大絕幫我撐十秒打開whatsapp:
「我覺得臥房的婚紗照可能藏著電腦密碼的線索
可是沒有足夠的時間檢查,樓下的人可以幫我先拖住呂太太一段時間別讓他回房間嗎?
@QJQ@哥倫比亞 你們兩個不是老盯著人家胸部看嗎,正好邀他去吃個飯什麼的,對吧?」
半場外
大家同唔同意而家最緊要係趁陳子晴返房之前徹底搜查間房?
同意嘅話就合作,口材好嘅靚仔留響樓下拖住佢
搜查能力強嘅上佢間房摷佢D胸圍底褲
鑒定失敗
QJQ都係睇唔出血既來源
哥倫比亞此回合已行動
只用對話而沒有話術及勸服將不能影響陳子晴的決定
即係下回合一昇始就已經無任何辦法阻止佢返房?
無錯
場外
呢個係TRPG其中一個常犯的錯誤
明明講明左某地區有時間限制
但一大堆人走去無時間限制既地方搜尋
時間限制到了
那線索就斷了
好似所有人都行動過喇
現時2100
陳子晴起身回到了房間
並且直接將仍在房中的41J趕了出去並鎖上了門
請各位玩家行動
風間:好想番屋企
啱啱上面講到撞車新聞應該會有死者幾多歲
邊來撞車新聞
場外:假如線索響結婚照上面的話,十之八九係兩人結婚日期
未必撞車
起碼意外死係香港應該會報新聞
睇日記似意外死啦
41J呆站在呂太門口,覺得有D沮喪
我用whatsapp問其他人(唔想俾呂太知道)
「你們還有辦法支開呂太太嗎?她已經回房間了。」

假如有人嘗試諗辦法調虎離山的話我就等人行動完再伺機返入呂太房
如果無人有辦法/失敗的話我唯有返去呂望房調查牆上資料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞