[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(4)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
因為我同佢一齊去遊戲室探索
得我偵咗

最印象深刻都係呢個教主
下,乜可以咁

咁我咪都要搵人組團
無南~超
應該都係計一下行動姐
係「去遊戲室探索」
殊樂畢比,殊樂畢比
規則重溫
咁我同教主係咪唔算行動咗,問職員係當一個人行動定兩個人?
場外
咁計法
徐富 杜格 鳥海 行左去大門
白銀 dio 行左去機鋪
小智行左去女廁

教主g留係冬甩鋪 淨係問左個職員野?

另外我個13偵察當下turn得唔得
都想知同玩家傾計唔計行動啦
咁同職員呢?
唔用話術係咪都唔當?
同問+1 姐係問話嘅話 一定要一d擲骰行動先計一turn? eg話術 心理學
我潛入去唔洗roll定點
職員:廢話,呢到休息站呀,又唔係你屋企,點會無人來,仲日日唔同,日日都多
對話唔計行動
一般對話唔計行動
但如果發動技能,例如話術勸服就當行動左
請教主同G行動
小智嘗試偷偷走過去女廁
就係小智前往途中
突然所有燈光熄哂

先前的那陣強風似乎已經摧毀了休息站的電力設備,剛才未熄應該只係電力系統最後的爭扎,你只能小心翼翼透過牆上幽綠色的應急照明燈來穿行於這個黑暗的建築物中。你們可以聽到風吹過某扇打開的門或破碎的窗戶而發出來的乾澀、刺耳的呼嘯聲,但在黑暗中你們還是無法確定聲音的源頭。

在洗手間門口,你們發現了一個倒在那裡的人。這是個穿陸軍夾克的年輕人,他已經死了。數根像劍一般鋒利的冰錐把他的頭和上半身插在了一座劍山。地板上流淌著鮮血,還混合許多細碎的小冰渣,呈現出可怖的血紅色。他看起來好像是從洗手間出來的時候,遭到從背後而來的襲擊並身亡的。

在男廁所裡面,你發現了另一個人——那個光頭。和那個在門口的傢伙一樣,他也被幾枚冰錐刺中了,但當你看著他時,他呻吟著扭動起來。“救救我…”他氣喘吁吁地說道,“好……冷……”
請參考#993
我諗係計行左去門口未入掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞