[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(4)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
咁我咪要等到你今晚先開到劇本
咁空返個位出黎先
原來咁廢

我仲以為佢話+DEX%係30x1.60

如果加得果3%要再諗諗巧唔巧手
下一個劇本為短劇本
為了等各位可以儘快上手同理解玩法
我選了一個會限死場景的遊戲
玩家會於限定範圍內行動
此劇本可算為普通難度
照舊,逃生解謎為主軸
戰鬥可有可無,今次會將敵人角色稍為削弱,等調查員易過D
另外,由於某一兩位的調查員職業較特殊及撞左,所以劇情會有相對的更改
由於大家上線時間不穩定
今次的回合制仍然採取先留言先行動的模式
一特殊劇情或戰鬥另計
一般情況下,所有玩家行動完為之一回合
對話不包括在內
行動只可以一次性,不能連續性或試探性
即係唔可以話望一望見到咩,見唔到就再行前呢D
唔得
望完就無得行,要下回合再行動
一係就直接行唔提前望
亦唔好再一連串的行動一回合內做出來
唔好咩拎起地下支槍,然後拉開距離即刻瞄準開槍
無,執完槍就等下回合再開槍,拉開距離同時開槍倒可以,但要擲骰計準繩度
唔好咩行入去第二間房再拎支野即刻衝番出來交俾第二個人

衝入間房就要一回合,拎起扔出來要第二個回合,傳唔傳得中就要擲骰判定
如果搜尋的物不常見,或者理論上來講不會咁易發現的物件,必須擲偵查,咁亦計一回合
例如,你地廁所搵地拖,地拖常見又易搵,可以不用偵查,可以直接拎起扔出去
但如果話去廁所搵通渠劑,係合理,但你唔會咁易搵到,就要開偵查,成功就搵到加拎起,咁計一回合,拎出去其他地方計第二回合
定義好一個回合,否則會好亂
已經迫不及待好想玩玩了
我都有暗黑先祖
雷死左風間而家又想雷死Dio
一嚟搵你做朋友先
gm幫我同盟者同埋人情債主OK?
講笑
本來想寫我呢個飼養員性格孤僻
淨係會同動物講野同唔信其他人
諗諗下都係算
笑死 妓女職業技能點騎乘
好似冇錯
coc 入面出現得ge 有幾多係正常動物
引申落去就係自己一個杯葛晒全部人
所以都係唔好搞咁多野玩死自己
騎乘
巧手
話術
急救
因特徵巧妙的手法太廢,已重新配點
你快手創角啦
冇部腦係到好唔順手
google 試算表app不知幾方便
我明阿
上局我都係呢個情況
我新手唔識要係咁睇介紹
果晚我重要打緊邊爐
最後放棄咗整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞