[威士忌13] 踏入11月 香港威士忌Event 又開始多了

866 回覆
25 Like 1 Dislike
飲開Glenfiddich 15
請問有冇咩差唔多TYPES既
亂改成語,「博覽群書」...

原來啲提示係呢個...又幾白下。明晒~
speyside region冇話一定係glenfarclas既

唔少人都傳係佢
但同指明既話 其實都可以係其他廠

balvenie macallan我都有見過
唔怪得巴打可以博飲群酒~

Btw支嘢唔開廠名,只講係Speyside,有無覺得似係邊間廠嘅出品?我飲威經驗未夠,未有本事分...
博飲群酒? 唔太明

anyway 齋講speyside 其實好難估

有時d bottler好心會比d tips 你
好似依支咁 同你講 family owner 而又專玩sherry cask
蘇格蘭廠冇乜邊幾間廠而又仲係家族經營
答案...自己估啦
亂改成語,「博覽群書」...

原來啲提示係呢個...又幾白下。明晒~
speyside region冇話一定係glenfarclas既

唔少人都傳係佢
但同非指明既話 其實都可以係其他廠

balvenie macallan我都有見過

幾重sherry既springbank

好飲日威
新手想飲麥卡倫12

飲雙桶果隻好單雪梨桶好
兩隻都麻麻
要揀就sherry cask好d
依幾日whiskynow係咁公佈參展商名單
未飲過就推介雪梨桶先
g持wn
枝nikka coffey grain whisky 賣$698 抵唔抵入手
喺香港買都應該差唔多價錢,澳門好似都要600
買nikka coffey malt whisky 會好d
一句字,正
呢幾日飲左 Glenfiddich 18 同21 rum cask, 覺得18好飲啲 想問下我條利係咪壞左?
利申 新手 平時有睇下林一峰 同埋飲開 XO
點解先入為主覺得21一定好飲D呢
貴啲
無必然話貴d=好d

貴d 有d係因為高年份d 有d係因為罕有 有d係因為炒賣貴左
當然都有d係因為好飲而貴
但就唔一定係貴=好
clynelish is jeng
係咁飲公司枝Clynelish 14
clynelish 14 is good
好想開clynelish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞