[威士忌13] 踏入11月 香港威士忌Event 又開始多了

866 回覆
25 Like 1 Dislike
你朋友唔識唔緊要,但係唔識亂講就唔太尊重酒廠
試過有年係咁飲peat第二年係咁飲sheery
而家都係睇個刻心情
talisker 10 laga 16
瑪莎

我就係咁入左peat呢條不歸路
會歸的
飲到某個位就會開始厭倦
試過有年係咁飲peat第二年係咁飲sherry
而家都係睇個刻心情
爭乜 溝埋一齊滿足兩個願望

爭乜 溝埋一齊滿足兩個願望

想要支smoky得嚟又sherry嘅 睇落應該係買bowmore 想請問各位如果係core range應該買12年定係10 yrs dark and intense比較好?謝謝
Travel Retail 10 or 18
謝謝波摩巴
請問呢兩款係一般酒舖易唔易搵到?
頭先上網search香港好似冇乜呢兩支資料
想要支smoky得嚟又sherry嘅 睇落應該係買bowmore 想請問各位如果係core range應該買12年定係10 yrs dark and intense比較好?謝謝
Travel Retail 10 or 18
謝謝波魔巴
請問呢兩款係一般酒舖易唔易搵到?
頭先上網search香港好似冇乜呢兩支資料
頁頭第一間酒鋪有好多波摩款,可以去睇睇
岩聽到電視話macallan 12 超市賣$540 送兩隻杯
睇電視
Double cask or triple cask黎
偏門d
benromach 12cs
巴打唔推介呢支俾新手? 見佢送埋杯幾抵咁
not good?
頁頭有多少少 選擇 試sherry cask可選glendronach 15 18 21

bourbon可選clynelish 14 ancnoc 12

islay都係頁頭d款
好耐冇入過嚟, 想問問大家TWE睇中支酒, 有咩手績? 係TWE畀完錢, 返到香港要再畀稅? 點畀法?

(之前一直係酒舖買, 而家想飲下其他)
俾完錢佢會寄黎香港,入境清關時海關會叫你俾稅,咁你會收到courier電話,確認你會俾錢就送貨
咁D稅點計法?
同埋要去海關畀錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞