[威士忌13] 踏入11月 香港威士忌Event 又開始多了

866 回覆
25 Like 1 Dislike
應貨稅值100%, dhl會email張forn俾你,簽好後交錢俾dhl
其實睇你睇邊款係咪真係要twe買 比完稅就貴過香港買
有d款唔貴就香港買算了
買左支bowmore 10試下

有個問題想請教下,好似呢款多納咁,點解會特別標明佢係1995年,而唔直接好似普通標法咁就咁寫 20年就算??
依d係single cask黎 有桶號number
幾時distilled同bottled

平時d普款講緊係n咁多個桶blend埋一齊
明白
唔好貪個兩隻杯
新手唔識以為抵添

黎緊會去ginger 度試下味
ginger印象冇依d款
去試下beginner set 睇下買邊支好
想問響masterchoice 同響blendedchoice 有咩分別?
點解想買?
Lm學野
UM..其實我覺得好難會普款飲到1st fill sherry cask 既表現係點
做得咁既setting 我諗到而好飲既都係單桶/small batch 為多
大家好 想買支Glenrothes maker's cut 黎試下 大家有咩評價
點解想買?
想試下佢個 百分之百初次雪莉桶
UM..其實我覺得好難會普款而又平 飲到1st fill sherry cask 既表現係點
做得咁既setting 我諗到而好飲既都係單桶/small batch 為多
用桶 方面唔太同

blender choice刻意講明用左 red wine cask落去
咁得意red wine cask
紅酒桶都唔算太冷門嘅,尤其當Suntory 旗下有酒莊就更加合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞