[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [2]

1001 回覆
37 Like 18 Dislike
其他中到咪得,1個topic又無好多條
面積比個啲 你睇漏眼就做唔到 或者加線都好難搞
雖然我最後一定諗到 但我發現佢多數會影響我後面做嘅心情
好多人做mc第一下會死係面積比 (玩同高同底三角個啲喎
你肯定係淺
用program check數
eliminate mistakes when doing simplification.
2018 core同M1 simplify錯一堆野既on9仔在此
我校內都錯過一次 (個次病左 hea考
咁可能你擅長個啲
因為我之前個啊sir都係話mc 17 18 啲人通常會唔識
一開始做by topic其實覺得唔係好準
狂做同樣topic會load定堆相關資訊去腦入面個cache到
唔識做以外最慘就係錯最易個幾條
3d
比堆爛數/sqrt你,死左都唔知咩料
真係易
不過我唔識2018個題
你要認清自己真係錯嘅事實先
過來人經驗
今年個題 真係玩9學生
...個條我sub錯邊個長度
不過最難(DSE up to now)應該係2017個條要自己無中生有喎,2018起碼2條線仲係個plane上面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞