[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [2]

1001 回覆
37 Like 18 Dislike
點解睇唔到有個咁既post
利申啱啱考完個伏mock
其實有啲伏 m2仲cancel埋
而且感覺core有幾題 dse唔會咁出
不過值得讚係令我知自己concept邊到唔清
大家唔洗嘈啦
因為我已經明曬兩題
就又係兩面夾角
不過我一開始唔識計
但做返2017條3d lq
發現原來一樣計法
放棄probability同埋ASGS
太難,點操都學唔識
see #803
yes
想問下依家dse m2出既integration題目
有得用subsidiary angle formula砌既空間大唔大
做ce amaths啲題目 見人地一用就秒左好似好正咁
有大把 integration 嘅技巧 DSE 都cut咗啦
tip得邊樣吖
你覺得有咩伏
我覺得好正常喎

唯一要彈咪佢地讀考試前個堆野聽唔明

不過佢地張mc紙真係好好寫
同埋英文個paper 3 段聲帶真係....
屌 我人生第一次第一個task跟唔到
聽日有冇人去九展考core mock
邊個
其實overall 除左英文paper 3 我真係覺得ok
有體驗到個考試感覺

而家等拎返份卷
中文 我覺得文言文唔係好跟dse個格式?
英文reading 我覺得a part難過b2
listening 頂你 用手機錄?
maths dse a part 考個時我唔信會咁出
以上全部係我主觀意見
張mc紙有咩特別 考個時冇留意
btw巴打第一次考?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞