[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [2]

1001 回覆
37 Like 18 Dislike
btw oral有個staff好好j
其實冇話跟唔跟格式
未出過又唔等如唔會出

數學為例
未出過之前個個都話linear programming 唔會放lq
結果咪又係會有
好好寫喎
同埋

如果同dse一模一樣
你可能又會話人只係改個數字 換過幅圖
所以我本身都廢時講 不過見你問
ASGS淨係考理論同算式就好易
應用題就難到痴根

Probability淨係應付到中三程度
撈埋npr ncr嗰啲就舉得白旗

都係集中操返中四啲數,Quadratic、variation丶reminder theorem嗰啲係A2成日出
i know that feel
n token prob= 20x(11^5-2x10^5+9^5)/30^5
即刻派marking ?
Range 10=最大最細差10
Eg 5個number最細1最大11 or 最細2最大12.... 最細20最大30 total 20個可能性
之後11^5即係例如果5個數一定要係1到11呢11個number入面,但1同11一定要有,所以就要扣除冇1同冇11既可能性,要減2x10^5,但係2x10^5入面會double扣多左一次1同11都冇既可能性,所以要補番1次9^5比佢,除番30^5就做完
有marking 就post 埋上黎啦
係呀 份野應該係補習社啲mock set黎
做完派左本野 入面係marking 少少question bank 加埋sell個老師既單張
唔係屋企 今晚post
不過考完個陣望左幾眼 上面個巴打好似砌得啱
仆街
同你個ans唔同
你考左兩個mock ?
哩個冇考 想計下
btw1月考第二個core mock
where
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞