[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [2]

1001 回覆
37 Like 18 Dislike
關於呢樣真係想問
其實eaa有冇一個官方定論去處理呢樣野

例如1.645 take 1.64定1.65
或者z score 1/3睇0.33定0.34咁

我自己通常四捨五入算,不過想睇下有冇official ans
其實係咪可以試下email問下EAA
hi lm
平心而論我覺得呢條清matrix嘅concept嘅
啲人成日將real number system學嘅嘢擺落matrix度用 然後奶哂嘢
同埋又唔係佢自己出 應該都冇bug
16出過有題係有不等式既情況下只可以查一邊或者2邊相除.之前既M&S就會有哂咁多個case既情況
你望多次
成條題目得最後提過matrix呢隻字
A嗰個m x n完全唔知係指乜

題目無講,學生自己腦補佢做matrix
你啱 係我柒咗
第一句都錯咗grammar
statement要plural
呢啲我無咁著緊
漏寫matrix呢樣嚴重啲
我訓到今日
今日又咁凍繼續訓
我都想
一齊訓囉
唔休息夠邊有力繼續努力
開定先
https://lihkg.com/thread/961354/page/1

廢事訓醒推爆左
上面成班上哂岸緊係可以訓啦
幫推
而家返上床先...
應該得既 m1 要5姐
(希望係)
唔得咁講嘢,唔係個個都覺得簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞