[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [2]

1001 回覆
37 Like 18 Dislike
Holiday mood到唔想做嘢
我自己第一年考嗰陣就係大意,以為自己past paper 全部90%以上(包括1213)5**應該穩,結果最後份卷樣樣無少少分差1分5**

之後唔服氣年年都考先keep到5**幾年
所以唔好有十足把握,咁諗好易輸
我覺得一次就夠😂割eaa河青
睇第一眼估係c?
此言差矣 5**以上都仲有嘢可以玩
上次M1post都同你講過
之後繼續係因為M12粒5**集極都集唔到
哩題算普通
一年前見過有題仲癲
呢題就extreme咗啲應該唔會咁問嘅
啱呀,我覺得自己呢幾年有5**反而睇到自己更多盲點,例如今年條3D咁都真係仲有野未識,5**真係好表面
你既爆機achievement而家1/3
今年報2?
M1啦,舊年M1 85分竟然得5
同埋舊年成份卷啲扣分都好莫名其妙
例如呢題式啱督錯機無哂3分,但係suggestion ii個答案都係啱嘅,淨係suggestion1督錯機

然後core就呢題a part0分咗,完全唔明點解

因為上下同左右擺明唔一樣😂😂
如果計有排
冇寫given?😓
會考巴都扣左一分
無寫/錯reason應該只係扣一分
要incorrect proof先會扣晒兩分
但係我兩分無哂
前面仲有啲explanation無啦啦無咗一分,完全不明所以
好彩overall仲keep到5**
第一組無寫given
第二組寫返angle DEC做subject會好少少
但正常都應該有一分,你唔好彩
想問下m1查爛數表係咪out syll
想問哩題係咪冇其他方法
驚自己諗漏
一早講過係生埃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞