[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [2]

1001 回覆
37 Like 18 Dislike
section b 低得好誇張喎

照道理頭兩三題(prob stat log transformation asgs之類)應該冇問題, even 3D淨係識a part都應該有~20分,要搵下到底係咩topic完全失分

我諗可能你3d同circle成個topic唔掂?

其實我覺得jointus啲mc難過lq 如果做mc反而要試下計時訓練速度
A1A2 失左幾多?
咁平時dse卷section a b 各自咩分
我都差唔多,me數學廢但求A1A2失少d ,已經可以救到一個grade
有咩careless ?
正負,寫漏野我都試過

一計時做卷個人都好急
24 可以唔洗理,30年先出左一次

Herman yeung 講
兩樣野都in-c 嘅,不過係form 3

DSE有時中間都有一兩題初中野伏下人,問下咩rotational symmetry reflection symmetry之類,舊年都有
aim 5**嘅唔得喎,A1A2都無8分
B咪要30分+?

而且past paper同真正考試一定打個九折,即係你past paper 94-95%先好覺得自己有5**
有冇d易過joint us 但難過dse少少既街外mock

之前做開思樂,太似dse
26 D?
我都係MC高分過LQ嘅(除左17)
但係咁諗好危險,因為如果你見到份好似18嘅MC肯定收皮
如果出多年好似2018 mc 咁點補

A1A2 真係好重要
應該要搵自己A part 既失分原因

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞