[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [2]

1001 回覆
37 Like 18 Dislike

有幾條好卡,計時做既話skip左最尾有時間剩翻轉頭再做好似好d
我冇諗過條curve咁低
考個時淨係知自己計唔到killer題
因為我好想要兩粒星 計唔到killer就可以返屋企瞓
結果曬左好多時間都計唔到
仲有前面錯勁多
mc算自己問題 有啲方法 方向肯定啱但就係計唔到(應該係個壓力同心情問題
BTW依家比我做多次2018mc 應該有滿分
下個月玩隔離post個mock
到時睇下自己咩料
岩呀
如果唔係我就唔洗考咁多次
衰LQ就多數要明年請早
有次試過mc45都唔得😑
巴打第幾次?
今次最後一次 (第二次
雖然我覺得2018係運氣問題
但我都反省左自己好多不足 (學校mock hea考 唔去報mock 抗唔到壓etc)
18lq 92/105 大約係幾多
5**
如果MC滿分嘅話可以有5**
如果MC零分嘅話就得3
5*
如果唔想拉到落5 最少大約要幾多題
btw 一入到去考場就淆底 做數手震可以點搞
自己計時做到曉飛都冇用
將LQ分數除105x112(4捨5入)+MC題數除45x78(4捨5入)
169/190 5**
157/190 5*
145/190 5
你做完都可以計下咩級
我比太大壓力自己
我中六drop左m2 (同個m2 教畜講我會拎五星星
入左core組嘅我 雖然校內屌住隔離m2打
但結果五左 (好彩佢冇學生拎五星星 如果唔係我比人笑到面黃
諗緊今次拎到五星星嘅話返唔返去多謝返個f6啊sir(佢原本對我好高期望
上年屋企有事+唔想比人笑柒 立即走人
斷捨離做得好差
我同你差唔多啦
以前係校內6年入面有5年數全級第1
結果dse全級有10條友5星星但我冇
真係比人笑到仆街
就決定一定要考返為止
點知每失敗一次壓力又愈大
最後要考到出埋黎做野先考到
同樣又係drop左m2數
但走左去自修m1報dse
咁又真係慘左啲
不過我再唔得就認自己廢
BTW我係拎過最多次滿分
我依家自修m2
個時m2個分唔錯 連化學miss都叫我drop佢chem都唔好drop m2
大家共勉啦(考個時我唔會留手
最多就5多次 比你地笑柒
我冇嘢好輸
大家啲校內數學成績咁好
我中一到中五個成績完全唔見得人
自己做個陣90幾
返去考mock唔見左20分
我f1 maths 3x分
f2開始8x-9x
f4 100分 (我追左好耐一百 個時聽到自己嘅心儀對象話鍾意數學勁嘅人 然後就拎左 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞