[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢? [2]

1001 回覆
37 Like 18 Dislike
咁又唔好話無用
都係公式啫
唔通 sine law cosine law 又無用咩

不過一條公式叫做神技就真係太過火
個條公式係考試冇用呀嘛
學生比錢就係想學野
點知學到d廢野

比錢我等我教玩搖搖仲好啦
比錢睇正版av算
又好喎
做MC都有用既如果MC會咁出的話
有撚排先考 過完年先溫都唔遲啦
LM
硬係有啲傻鳩衝入嚟話唔使溫就考到
出到未
咁你班老屎忽又真係唔使溫就考到
除非係考M1
M1 要背式好煩

想問下呢條
佢無preset a=/=b 咁我塞 a=b=pi/2入去既時候 infinity/infinity 唔係應該係undefined(咩value都得)既咩?
但個答案係D I,II,III 姐係呢個expression must be true 唔係好明

想問下呢題如果lim x>-2- f(f(x))係咩?
考完一直諗唔通
lim x>-2- f(f(x)) = limx>1+ f(x)?
x-axis就左右分+- y axis真係唔識分
chung tai educational press
其實坊間啲mock有好多類似你講嘅漏洞
有啲直頭連邏輯都錯埋
chung tai educational press
好差佢地出既卷咩 我做完佢地兩三份卷都係得38-39左右
好灰
份卷算淺
如果你aim 5**就要再努力
姐係佢冇debug姐?
咁就好 幾驚自己係諗錯左啲咩
Lim x->-2- f(f(x))
= f(lim x->-2- f(x))
= f(1)
=2
aim 5*
但係做pp1定2好似都開始遇到樽頸位 個分上唔到去
卡住係80頭-中既分 有咩方法可以過到呢個位
同埋心理質素真係唔得 每次一坐低係大場考個分基本上打個八五折 派grade連5都冇
呢位同學肯定唔係讀analysis出身嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞