「年少無知」有冇試過俾卡數折磨?

341 回覆
15 Like 4 Dislike
信用卡,個個月找清根本好好用
不過消費係咁,舊債未清就簽新債
咁就一世

最重要唔好高估自己消費力
就算唔做iva
正路都係求其搵間銀行做個p loan找左條卡數先啦

求指教 我想快d還晒d錢

即係叫你去做結餘戶
希望大家早日建立良好用錢習慣
量入為出
脫離借貸既痛苦輪迴

每月揾既一半做儲蓄同投資
人生會不一樣
點解可以差咁多卡數唔還
D 息成2/30厘一年
依家張卡兩三年碌左7/80萬都未試過唔還
最多唔記得找數俾人罰late payment
還min pay 個d 真係on9黎

點都死筆錢好過你還min.

唔山窮水盡都以為自己搞得掂
ON9
碌卡無節制
抵死

利申:幫EX還左10幾萬卡數最後帶帽
睇完呢個post都係keep住依家個信用額算
利申:岩岩出來做野
ON9
碌卡無節制
抵死

利申:幫EX還左10幾萬卡數最後帶帽

呢啲真係要中出即飛啦
除左上網買野,旅行買機票之外好少碌卡
銀碼細既直接俾現金/EPS

P Loan = 私人貸款
以你財務狀況同收入黎考慮借幾多俾你同分幾多期還,去銀行問一問佢地會解釋得好清楚

多謝巴打
聽日打去銀行問,我驚佢一次批唔晒黎清卡數

如果一次批唔晒你到時要計清楚條數
自己收入夠唔夠供私人貸款加卡數,仲有生活費
見得太多人因為咁樣供唔掂,最後又碌返卡同透支
如果可以及早搵屋企人幫手
然後cut card
到遲啲有足夠既定力先再開返信用卡啦

尋日同另一半傾過,佢可以借d比我還
但我都想睇下銀行個度total 借黎還晒,爭幾遠。
想問下電話autopay找數係用呢張卡,照cut係咪就可以
就算唔做iva
正路都係求其搵間銀行做個p loan找左條卡數先啦

求指教 我想快d還晒d錢

即係叫你去做結餘戶

結餘戶?

多謝巴打

然後cut card

好認同,同埋請日假親身去搞,講清楚全數爭幾多,一借到即時清晒佢;巴打記住要一擊即中,免得夜長夢多

多謝你 我會再同大家報告
我真係好驚見到條卡數

然後cut card

好認同,同埋請日假親身去搞,講清楚全數爭幾多,一借到即時清晒佢;巴打記住要一擊即中,免得夜長夢多

我真係好驚見到條卡數

巴打爭幾錢
我都欠緊卡數
慣左用完信用卡 過幾日就即刻去銀行過數落張信用卡戶口度 用都用得安樂d
張信用卡變到只係幫我上網買野訂酒店既工具

用得信用卡都係月尾/頭出糧先找數
但個min pay咁誘惑
個個緊係還min pay

呢d應該月光族黎
D銀行好屎忽鬼 o個陣岩岩出黎做野幾個月
本身已經有筆p loan 都要升我張學生卡升到五萬limit
等緊你還唔起咁
想問上個月碌左1萬,今個月還住2千咁下個月利息要還幾多?
讀咗兩年大學狂申請,依家擁有8張信用卡(4間銀行),主要用兩間銀行入面各一張,有一間銀行未用過,剩翻一間交大學學費(ebanking) ,主要大學學費賺回贈,買滿送戲飛,買機票,以及當8達通使,每月卡數一千左右(計埋電話費),永遠要求響截數日有cr錢(姐係負緊數),每次單筆消費max1500,識用根本好好玩,仲未計網上買game,hkmall,叫外賣等等之類,每次碌完都收到sms話交易咗幾多,根本冇野驚
讀咗兩年大學狂申請,依家擁有8張信用卡(4間銀行),主要用兩間銀行入面各一張,有一間銀行未用過,剩翻一間交大學學費(ebanking) ,主要大學學費賺回贈,買滿送戲飛,買機票,以及當八達通使,每月卡數一千左右(計埋電話費),永遠要求響截數日有cr錢(姐係負緊數),每次單筆消費max1500,識用根本好好玩,仲未計網上買game,hkmall,叫外賣等等之類,每次碌完都收到sms話交易咗幾多,根本冇野驚

死硬

然後cut card

我真係好驚見到條卡數

巴打爭幾錢
我都欠緊卡數

最新要找7萬幾…
比家用個度唔少得…
但想同屋企傾下可唔可以比少d…

P Loan = 私人貸款
以你財務狀況同收入黎考慮借幾多俾你同分幾多期還,去銀行問一問佢地會解釋得好清楚

多謝巴打

然後cut card

尋日同另一半傾過,佢可以借d比我還
但我都想睇下銀行個度total 借黎還晒,爭幾遠。
想問下電話autopay找數係用呢張卡,照cut係咪就可以

有親人借比你就梗係借親人錢還左先啦

銀行LOAN而家唔駛息咩

不過算啦...你識諗就唔會碌到還唔到
讀咗兩年大學狂申請,依家擁有8張信用卡(4間銀行),主要用兩間銀行入面各一張,有一間銀行未用過,剩翻一間交大學學費(ebanking) ,主要大學學費賺回贈,買滿送戲飛,買機票,以及當八達通使,每月卡數一千左右(計埋電話費),永遠要求響截數日有cr錢(姐係負緊數),每次單筆消費max1500,識用根本好好玩,仲未計網上買game,hkmall,叫外賣等等之類,每次碌完都收到sms話交易咗幾多,根本冇野驚

都係睇個人識唔識諗
廿十幾歲人
呢2年學人賭波賭馬
輸到無曬錢 走去look卡套現再賭
前前後後輸成11皮卡數 真係好不智
依家分一年還
一個月成雞還錢

8000*(30%/12)=200到唔包D手續費呀LATE CHARGE
搭單問一問,小弟出黎做野2年,岩岩第一申請恆生信用卡,平均月薪12000,通常個limit 會幾多? 有冇銀行相關巴絲解答
小弟想用信用卡買野搵積分著數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞