「年少無知」有冇試過俾卡數折磨?

341 回覆
15 Like 4 Dislike
我知自己好大機會亂洗錢 所以到依家21歲都冇申請信用卡

身在香港好難唔申請,例如八達通自動增值,自通轉賬交費等等;卡本身唔係錯嘅根源,根源係自己嘅理睇觀念,就正如你就算冇信用卡都可以問人借錢賭波賭馬咁解

你都on9,我冇信用卡,我話俾人知好多人都唔信,但呢個係事實

我冇做野3年半,銀行都仲有3萬積蓄,呢樣野你真係恨都恨唔黎

點解要恨
恨無野做三年半定恨得個三萬蚊
都唔明點解d人還唔起都係咁碌
洗大左純粹係你弱智 無他嫁喎
鬼叫你窮
其實我想搵買野分期件野放返出去套現找數
見倒銀行借錢D 息都幾撚甘, 我一買一放都可能只係蝕幾K
不過想知放咩比較值錢, 撈?
冇錢就咪咁大洗啦
出三個月已經碌左9萬幾
張AE出年應該唔洗交年費

利申:每個月準時找數
我知自己好大機會亂洗錢 所以到依家21歲都冇申請信用卡

身在香港好難唔申請,例如八達通自動增值,自通轉賬交費等等;卡本身唔係錯嘅根源,根源係自己嘅理睇觀念,就正如你就算冇信用卡都可以問人借錢賭波賭馬咁解

你都on9,我冇信用卡,我話俾人知好多人都唔信,但呢個係事實

我冇做野3年半,銀行都仲有3萬積蓄,呢樣野你真係恨都恨唔黎

唔係下話
咁都攞出黎j?
冇野做有3萬蚊,咁似好自豪好威威咁wor
出三個月已經碌左9萬幾
張AE出年應該唔洗交年費

利申:每個月準時找數

放心 除左國泰卡 你就算碌夠一百萬都係要交年費
三年都還唔到五萬?

計埋利息分分鐘還double

初初出黎做嘢6千幾/month

點解唔做雞
早PK 好過遲,以前有個舊女同事碌大咗,真係要做援交
三年都還唔到五萬?

計埋利息分分鐘還double

初初出黎做嘢6千幾/month

點解唔做雞

上面講左一個月4000根本20個月就還得曬,根本就一路還一路又要再碌,破產都無人可憐
多數用EPS
有信用卡但放左係屋企
大佬欠左6-7萬
每個月還min pay,做地產出糧又唔準時
最後老母幫佢還左,分期還比老母,轉左行做飛機佬
但仲係好大洗,月月清,又賭波,銀行長期冇錢,食飯都要問我借
早排借左2000比佢到而家都未還到

利申:學生

卡數都算 你借個兩千根本係你on9 縱容佢繼續月月清
我今年26,仲係一張卡都無
就係怕自己會洗大

廿六都唔識控制自己?

有時唔一定係控唔控制到既 講真我唔覺信用卡真係必須 無都唔影響生活 最多咪買機票煩啲者
我今年26,仲係一張卡都無
就係怕自己會洗大

廿六都唔識控制自己?

有時唔一定係控唔控制到既 講真我唔覺信用卡真係必須 無都唔影響生活 最多咪買機票煩啲者

當去豐澤買部電話,$5000
碌卡可以賺到分有回贈,計埋唔撚洗比$5000
現金eps就真係要$5000
點解有得慳唔慳我唔認為出左信用卡就會大洗d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞