「年少無知」有冇試過俾卡數折磨?

341 回覆
15 Like 4 Dislike
就算唔做iva
正路都係求其搵間銀行做個p loan找左條卡數先啦

求指教 我想快d還晒d錢

咪打上去銀行同佢講將條數轉做P LOAN得唔得
就算唔做iva

如果件事係今時今日發生,我一定係咁做
月入幾多
大佬欠左6-7萬
每個月還min pay,做地產出糧又唔準時
最後老母幫佢還左,分期還比老母,轉左行做飛機佬
但仲係好大洗,月月清,又賭波,銀行長期冇錢,食飯都要問我借
早排借左2000比佢到而家都未還到

利申:學生

賭錢? 死撚硬,實有一次搞單麻煩嘢要屋企人收拾殘局

之前卡數已經係
賭波個到都叫佢唔好賭又唔聽
都唔知可以點
呢家3皮 諗緊分半年 還左佢

如果你單身,以現時薪金水平,半年還晒唔算辛苦

其實唔算辛苦 係驚工作不穩定

我當年都驚,對住上司同事都好小心翼翼,有時好多吃力不討好嘅嘢都搶住做,有時對唔公平嘅嘢又敢怒不敢言,又受氣又要餓住做,真係捱住咁過。

咁我又無巴打你咁苦
同事上司對我都ok ge
讀大學個陣申請左張卡 得part time收入 碌左成2萬蚊 最後搵屋企人求救
差緊3萬卡數...做唔到分期...借唔到P loan...外債月薪25倍...得翻D黑財借到錢...宜家每個月還min pay...唔知點算 一個月90%人工攞黎還錢...
就算唔做iva

求指教 我想快d還晒d錢

咪打上去銀行同佢講將條數轉做P LOAN得唔得

出糧戶口銀行多數會平啲息
不過大銀行相對會比較手緊
財仔利息高,但相對批個額會大啲
你睇返自己爭幾多卡數決定啦
不過最好揀一筆過清晒啦,然後cut埋張信用卡
見得太多人諗住揀間平息,但清唔晒條數
最後信用卡條數又繼續還min pay
又係還到2046
差緊3萬卡數...做唔到分期...借唔到P loan...外債月薪25倍...得翻D黑財借到錢...宜家每個月還min pay...唔知點算 一個月90%人工攞黎還錢...

3萬!?定係30萬呀

試下做DRP/IVA!?
最折磨係佢啲月結日同還款日好撚難明
然後無聲無息咁罰我四舊水
就係你啦恆生
有自制
好想知你地碌咩碌咁多錢
我都有卡數問題,有冇人可以幫下我
我而家讀返書得pt收入,有三萬數卡數,可唔可以申請p loan?

3萬!?定係30萬呀

Drp 你還哂錢,其其準時還既話可以寫個request要求銀行幫你退出個drp record嫁
同埋我想講,就算真係衰到破左產,7年之後咪一樣開得返信用卡,你估仲係以前咩,金管局有指引就係話唔可以因爲你有依個record而唔提供信貸服務俾個客
所以月薪25倍好少事,做idrp 啦,個個月還左佢,還哂咪寫信抺左個record佢囉,唔洗點算喎

利申:銀行小職員
一年前碌左六千蚊 個個月還min Pay
搞到積到成萬蚊 兩個月無還卡數 又無收入
前一個星期比銀行cut左張卡 仲話交比追數公司
想問下 得一萬卡數 財仔係咪正係會上門搞你 定係銀行大我 ?
求解答

3萬!?定係30萬呀

Drp 你還哂錢,其其準時還既話可以寫個request要求銀行幫你退出個drp record嫁
同埋我想講,就算真係衰到破左產,7年之後咪一樣開得返信用卡,你估仲係以前咩,金管局有指引就係話唔可以因爲你有依個record而唔提供信貸服務俾個客
所以月薪25倍好少事,做idrp 啦,個個月還左佢,還哂咪寫信抺左個record佢囉,唔洗點算喎

如果我有三萬數卡數但冇入息證明,可以申請p loan嗎?
我讀返書之後冇收入,但d數又未還清
壓力好大 每個月淨係還緊min pay
幾萬蚊都搞成咁
幾個月都清哂啦
唔知以為你爭幾廿萬數

幾萬蚊真係好少野
我近排有個case條友得萬5,6蚊人工,最尾total差人一球幾,佢都係破產算啦,無用嫁啦

好多時就係開頭差人少少錢,之後問第間借黎諗住還左舊數,點知又借多幾間,條數愈借愈大,還還下依到還一舊果到還一舊,最尾咪爆囉⋯⋯好老實講真係唔抵可憐

以上內容純屬虛構,係琴晚發夢既夢景黎
想問下 得一萬卡數 財仔係咪正係會上門搞你 定係銀行大我 ?
求解答

睇下你邊間銀行 正常就會交比追數公司 跟住就會出信同打電話比你追收
但個大前提係你要搵份工 有個穩定收入 就可以同銀行講分期還 月供幾百都可以 只要你有心還
求解答

會,還掂都係掉俾收數公司,財仔收果d行政費都係你俾,點解大你?
五萬姐
唔算好折磨

3萬!?定係30萬呀

如果我有三萬數卡數但冇入息證明,可以申請p loan嗎?
我讀返書之後冇收入,但d數又未還清
壓力好大 每個月淨係還緊min pay

你都係老實同屋企人講叫佢地幫手還左佢啦
仲借盞害左你咋
求解答

睇下你邊間銀行 正常就會交比追數公司 跟住就會出信同打電話比你追收
但個大前提係你要搵份工 有個穩定收入 就可以同銀行講分期還 月供幾百都可以 只要你有心還

東x
出左信 打左電話
Cut 左卡之後一日叫我兩日內還清 咁我當然還唔到啦 之後佢再打電話叫我還住一千先 我就去櫃員機入錢 點知話服務已取消 玩鳩我?
點樣同佢申請 ? 只要財仔唔搞我就乜都得

但我又唔係差佢幾十萬 為個萬零蚊銀行會咁急搞你咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞