「年少無知」有冇試過俾卡數折磨?

341 回覆
15 Like 4 Dislike
有無報答返姨姨

無錯。唔講多句屌你都還神
仲要雪中送炭

五十路
呢家3皮 諗緊分半年 還左佢
有無報答返姨姨

有做返個乖兒甥嘅本份
有無報答返姨姨

無錯。唔講多句屌你都還神
仲要雪中送炭

五十路

真係冇鬧過,但係我真心感到慚愧

如果你單身,以現時薪金水平,半年還晒唔算辛苦

其實唔算辛苦 係驚工作不穩定

其實唔算辛苦 係驚工作不穩定

我當年都驚,對住上司同事都好小心翼翼,有時好多吃力不討好嘅嘢都搶住做,有時對唔公平嘅嘢又敢怒不敢言,又受氣又要餓住做,真係捱住咁過。
97前後試過用信用卡撳現金借比fd買股票

識計條收費、利息數後先知on9無極限

好彩無驚無險有還錢

之後靠料賺倒錢
分過一次期買電腦
逐個月還幾舊已經好覺得好煩好辛苦
所以完全唔敢亂碌
我有張渣打卡幫朋友分期左部iPhone 2年,咁佢已經比哂錢我,但我而家去左外國讀書,本根交唔到卡數,最後叫朋友幫我係香港入錢落張卡還
最多都做分期還
碌一大舊錢還min pay真係諗下都驚
完全係無了期咁滾大個雪球
大佬欠左6-7萬
每個月還min pay,做地產出糧又唔準時
最後老母幫佢還左,分期還比老母,轉左行做飛機佬
但仲係好大洗,月月清,又賭波,銀行長期冇錢,食飯都要問我借
早排借左2000比佢到而家都未還到

利申:學生
銀行唔係成日有免息借貸?
試過有次碌咗幾萬,有閒錢埋單但又唔想一次過咁大筆錢,於是打去信用咭中心申請免息還咭數。
佢先幫勾走條數,分唔記得1年定年半還,每個月還千幾兩千蚊。雖說免息但還是比手續費,但我記得手續費唔高。
我有張渣打卡幫朋友分期左部iPhone 2年,咁佢已經比哂錢我,但我而家去左外國讀書,本根交唔到卡數,最後叫朋友幫我係香港入錢落張卡還

唔可以一次過入晒落信用卡戶口
等佢自己扣數??
有時俾多左錢落信用卡
可以之後用番
好似儲值卡咁

另外pps可以set每月交錢
97前後試過用信用卡撳現金借比fd買股票

識計條收費、利息數後先知on9無極限

好彩無驚無險有還錢

之後靠料賺倒錢

你算好彩,會還錢嘅人呢個世界唔夠10%
無,每個月自動轉賬還卡數
我而家係咁

你朋友做咩唔用自己卡做分期?
大佬欠左6-7萬
每個月還min pay,做地產出糧又唔準時
最後老母幫佢還左,分期還比老母,轉左行做飛機佬
但仲係好大洗,月月清,又賭波,銀行長期冇錢,食飯都要問我借
早排借左2000比佢到而家都未還到

利申:學生

賭錢? 死撚硬,實有一次搞單麻煩嘢要屋企人收拾殘局
銀行唔係成日有免息借貸?
試過有次碌咗幾萬,有閒錢埋單但又唔想一次過咁大筆錢,於是打去信用咭中心申請免息還咭數。
佢先幫勾走條數,分唔記得1年定年半還,每個月還千幾兩千蚊。雖說免息但還是比手續費,但我記得手續費唔高。

呢個係近十年嘅服務,再之前好似冇呢啲(定係我唔知)
睇住自己有幾多錢先碌卡,未擔心過會無錢還,碌卡係想儲下里數同分

叻仔
就算唔做iva
正路都係求其搵間銀行做個p loan找左條卡數先啦
就算唔做iva
正路都係求其搵間銀行做個p loan找左條卡數先啦

求指教 我想快d還晒d錢
識用信用卡可以幫你慳唔少
同時無自制能力既人用信用卡=玩自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞