「年少無知」有冇試過俾卡數折磨?

341 回覆
15 Like 4 Dislike
一年前碌左六千蚊 個個月還min Pay
搞到積到成萬蚊 兩個月無還卡數 又無收入
前一個星期比銀行cut左張卡 仲話交比追數公司
想問下 得一萬卡數 財仔係咪正係會上門搞你 定係銀行大我 ?
求解答

睇下你邊間銀行 正常就會交比追數公司 跟住就會出信同打電話比你追收
但個大前提係你要搵份工 有個穩定收入 就可以同銀行講分期還 月供幾百都可以 只要你有心還

東x
出左信 打左電話
Cut 左卡之後一日叫我兩日內還清 咁我當然還唔到啦 之後佢再打電話叫我還住一千先 我就去櫃員機入錢 點知話服務已取消 玩鳩我?
點樣同佢申請 ? 只要財仔唔搞我就乜都得

但我又唔係差佢幾十萬 為個萬零蚊銀行會咁急搞你咩?

嚇鬼嘅啫嗰啲收數佬, 又唔係大耳窿
點會為少少錢犯法, 又會影響銀行聲譽
不過都要額外比多筆收數佬
睇呢個post d 冇自控能力既on9 真係好歡樂
有冇巴打可以幫下手

我呀哥就借左兩至三間財仔 最近就比人炒左,還唔到錢, 仲要財仔幾信黎先知。平時已經無儲錢, 同埋佢還款記錄都幾差下。屋企就唔多錢,所以有咩方法可以慢慢還。問銀行借錢清哂財仔定做債務重組?
有冇巴打可以幫下手

我呀哥就借左兩至三間財仔 最近就比人炒左,還唔到錢, 仲要財仔幾信黎先知。平時已經無儲錢, 同埋佢還款記錄都幾差下。屋企就唔多錢,所以有咩方法可以慢慢還。問銀行借錢清哂財仔定做債務重組?

上面講咗,冇嘢做銀行唔會借

報告下警示下
信貸評級因為3次遲交錢
可能仲有其他佢話我岩岩合格
所以個息都貴啲
大家準時還呀要

報告下警示下
信貸評級因為3次遲交錢
所以個息都貴啲
大家準時還呀要

有得傾總好過繼續越陷越深,加油!
果種心理壓力應該只有爭卡數既人先會明白

I know that feel
讀緊書 仲差萬六卡數未找 未撚驚過

未識死字點寫

報告下警示下
信貸評級因為3次遲交錢
所以個息都貴啲
大家準時還呀要

遲交3次會下降?

冇記錯嘅話你係絲打
後生女揾快錢有幾難
半個月還得清啦

半個月還得清就唔會咁愁 返緊學又唔係可以成日抽身返工

未識死字點寫

我銀行仲有錢比佢慢慢扣~

未識死字點寫

我銀行仲有錢比佢慢慢扣~

仲找緊min pay 努力中

香港好多呢d人,唔係邊有信用卡出到成行成市
之前信用卡post中學未畢業就問人點申請,原來用黎打機課金

唔出奇,大家都年輕過

唔出奇,大家都年輕過

好慶幸細個老豆老母教我用錢既觀念
冇信用買物業借唔到錢 搵政府/銀行工都難

唔出奇,大家都年輕過

好慶幸細個老豆老母教我用錢既觀念
冇信用買物業借唔到錢 搵政府/銀行工都難

有個好老豆教精你,都係父幹嘅一種;其他人都係靠自己跌自己撞
冇卡數成個人輕鬆晒

又可以去買部專業相機嘅條女…

啲借貸廣告真係幾智障
由細到大老豆都教我唔好先洗未來錢
我老母就有 ,由佢後生還到我廿歲都仲還緊,到近排先走去破產
由細到大老豆都教我唔好先洗未來錢

快啲去錫啖你老豆,呢啲可遇不可求
我老母就有 ,由佢後生還到我廿歲都仲還緊,到近排先走去破產

唔一早破咗佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞