「年少無知」有冇試過俾卡數折磨?

341 回覆
15 Like 4 Dislike
我今年26,仲係一張卡都無
就係怕自己會洗大
就係怕自己會洗大

整張消費卡
EPS版既信用卡
有錢先碌到,無錢碌唔到
仲有cash dollar ,抵過碌eps
又唔會碌大條數
仲可以碌下機票
就係怕自己會洗大

整張消費卡
EPS版既信用卡
有錢先碌到,無錢碌唔到
仲有cash dollar ,抵過碌eps
又唔會碌大條數
仲可以碌下機票

打錯
係信用卡版eps
自隊
我都試過 個個月要還2萬幾

得返1萬食飯

今個月又要還啦

你買咩黎
美容院班仆街 比佢地氹氹下加加埋埋簽左成二十萬
幾張卡分期加埋每個月差唔多還一萬蚊,還左年半
還多半年多d 就重生喇!!!

利申:每個月都準時還足
美容院班仆街 比佢地氹氹下加加埋埋簽左成二十萬
幾張卡分期加埋每個月差唔多還一萬蚊,還左年半
還多半年多d 就重生喇!!!

利申:每個月都準時還足

出去睇下美容院個post學野啦
班仆街見你個plan就完就又會水你落搭架喇
其實好多銀行同財務公司都會做清卡數/group 起一筆數還
我都唔明點解要還min pay,唔通今個月唔夠錢還,下個月就會一筆清曬
要幫手搵我啦唉 TG: PoorRhone

TG : PoorRhone

Agent搵食
差緊3萬卡數...做唔到分期...借唔到P loan...外債月薪25倍...得翻D黑財借到錢...宜家每個月還min pay...唔知點算 一個月90%人工攞黎還錢...

3萬!?定係30萬呀

試下做DRP/IVA!?

呢D CASE 9成DRP
不過做完等於破產
之後都唔會再有銀行批卡比你
我都唔明點解要還min pay,唔通今個月唔夠錢還,下個月就會一筆清曬

REPORT左
等BAM
你做麥記?

求指教 我想快d還晒d錢

咪打上去銀行同佢講將條數轉做P LOAN得唔得

出糧戶口銀行多數會平啲息
不過大銀行相對會比較手緊
財仔利息高,但相對批個額會大啲
你睇返自己爭幾多卡數決定啦
不過最好揀一筆過清晒啦,然後cut埋張信用卡
見得太多人諗住揀間平息,但清唔晒條數
最後信用卡條數又繼續還min pay
又係還到2046

原諒我on9,我就係咁,p loan係乜?
我想快d還清

REPORT左
等BAM

借錢梗要還 咪俾錢中介就係講緊依班仆街囉
錢你班撚樣識得呃,做又我地做,正仆街垃圾

巴打其實還唔掂同銀行傾咪得囉,唔好聽班仆街講呃你錢啊

REPORT左
等BAM

借錢梗要還 咪俾錢中介就係講緊依班仆街囉
錢你班撚樣識得呃,做又我地做,正仆街垃圾

巴打其實還唔掂同銀行傾咪得囉,唔好聽班仆街講呃你錢啊

我都諗住搵銀行傾 打上去好d定落分行 我唔想見到卡數愈來愈多,我就死
差緊六千
應該要分三個月先清到
應該罰多成千蚊息
Tu得h 差3皮,有無銀行做到結餘轉户
Tu得h 差3皮,有無銀行做到結餘轉户

勉強左少少
我最大都係碌到兩萬
又未去折墮要節衣縮食,係每個月出少一兩次街
碌就碌5皮,但其實要個個月還4千幾都只係min pay多少少,下個月加埋息個總額會多過上個月,最重要當年銀行私人貸款仲未普及,真係好有走投無路嘅感覺

鳩噏啦你 你肯定係有繼續婊張卡
5皮野除返開一個月係千幾蚊息,你真係個個月還4千幾,二十個月內一定還得曬,自己無節制仲扮可憐

50000本
還4500每月
36厘年息

14個月都還撚曬啦仲上黎取暖
碌就碌5皮,但其實要個個月還4千幾都只係min pay多少少,下個月加埋息個總額會多過上個月,最重要當年銀行私人貸款仲未普及,真係好有走投無路嘅感覺

鳩噏啦你 你肯定係有繼續用張卡
5皮野除返開一個月係千幾蚊息,你真係個個月還4千幾,二十個月內一定還得曬,自己無節制仲扮可憐

50000本
還4500每月
36厘年息

14個月都還撚曬啦仲上黎取暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞