有冇人覺得近幾年耳筒器材價錢貴到離哂譜、d人聽歌個執著度又係痴哂線

441 回覆
1120 Like 28 Dislike
以前用monster copper 3千幾已經叫好高級
但依家3千幾先叫入門....
退左燒之後覺得最唔值係player
耳機都仲可以 Cm唔會有戴得耐耳仔痛呢回事
用貴嘢但係聽埋啲垃圾kpop trap 咪一樣晒氣
所以用airpod 算,求方便
著supreme又屌 玩貴耳機又屌
有錢搵就會有人出,玩到幾貴都係睇自己架jer
以前都玩過下head fi, 但越整越貴所以退晒燒. 2ch 啲價都冇升到咁癲 ... 同意出街根本冇咁靚既環境聽歌 + 你係會周圍睇野分神, 鬼會專心聽咩. 係屋企怕嘈到人要用head fi 就另計啦下.
係喎,成班友圍爐打丁自high
又amp又鍍金線又CM又盛咁,聽左識飛咩

利申: 用緊VE8 覆你
aggar, 依家耳機貴,sales佣金自然多左, 耳機post大量sales啦, 依家d人以價論聲, 網上大量打手, unwire 76post 果d又收錢出post, ect代理cxxxfire audio , fendxx果d好明顯啦
高音甜、中音準、低音勁
ho lun rich ar diu
毒撚係咁
最搞笑係
耳筒貴一貴
之後用電話聽歌
買到貴一貴然後聽垃圾Kpop
我都會追求音質
不過會係安坐家中

出街?咁多雜音,幾靚都冇用
用電話聽320kpbs 算
樓主自己預設立場覺得用貴嘢就係打飛機,咁有咩好討論

仲有點解你覺得係近幾年嘅嘢,從來音響市場都係你講嘅咁,只不過係果個年代主流係家用機,而家後生果代轉咗去portable咁解
耳筒線換個插頭係好大分別wo
我女友平時好慳 唔買貴袋唔買貴衫
但幾年前比我毒到 而家有兩對過萬既耳機

利伸 會自己整線焊線
最搞笑係d線連光纖usb之類行數碼都話要換貴線
earphone條線又話換完靚好多,真係咁大分別又唔見d人將個player放心口,剪短條線佢咪仲少loss?
明明係有loss又講到係唔同風格,吹脹
唔明點解仲貴過玩hifi, hifi d聲正好多
更新版本都要煲機?
邊個咁撚弱智都諗得出黎
不過以前啲傻鳩又咪話煲耳機煲成萬個鐘先入到耳
證明香港多豬鑼仲係偏地黃金死唔哂
d人聽歌已經唔係聽佢唱乜,係聽佢背景有幾多下水聲
汁姬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞