有冇人覺得近幾年耳筒器材價錢貴到離哂譜、d人聽歌個執著度又係痴哂線

441 回覆
1120 Like 28 Dislike
lm
屌你老母
連登仔成班都on99
用iphone原廠又屌人漏聲
beats 又話買個牌子 電子垃圾
215又話人公廁
仙女座又話人公廁
整對貴少少既Cm又話人水魚 為左威先黎買
拎對好少少既耳機
又笑鳩人拎原廠線
浪費曬啲潛力
好啦 用貴耳機 換埋CABLE
又話電話直出靚耳機on9
ok 我去買player 買DAP
屌你老母又話人貴
又話咁撚貴買AK Sony on9
買平d又話國磚 MIC不了
買入門型號又話不如直出
買中階款又話不如加少少攻頂
聽Hi res又話點解唔玩Hifi
聽320 256又話垃圾
成set買齊曬想好好享受音樂
又要笑人一抽二lung

聽唔出分別 就話木耳
追求好少少 就話人笨柒
屌曬你地老母臭西
成班child登仔硬係中意唱反調拎優越感
自問都唔算係木耳
以前打算買個dap聽歌
現場試 寧靜環境係同電話有分別
但個分別唔值呢個價
亦都唔會咁易俾你係街聽到
要係街聽追音質 其實入無損已經夠造

講真 大大聲係街聽歌 好危險
咁又唔係咁講呀
之前對抗大媽噪音都係靠個耳機
要對抗可以用耳綿
鬥大聲拎自己耳仔黎搞飛 叻仔
就係用耳綿 唔需要大聲
比起換線 耳綿緊係重要!!!
隔音做得好根本唔使開太大聲已經聽唔到出面聲 有排都未去到拎自己耳仔搞飛程度
我有時會用jabra無線出街, 聲係普通, 但係行出街已經隔咗好多噪音, 個人係舒服好多
另外每日返放工坐車嗰兩個鐘係我主要玩earphone嘅原因, 隔哂啲噪音靜靜地聽下歌, 又唔會有睇唔到危險嗰啲問題
當然再貴嘅我唔捨得 亦都未必分得出 之前用um3x 宜家壞咗換SD4都諗咗好耐 但係就算再壞都唔會再貴啲, player都係用到佢打柴換同級算
聽音樂最理想嘅環境就係現場音樂會
其次用音樂軟件就係喺一個空間播放
最差嘅環境就係喺街同交通工具上聽
偏偏啲人就要喺最差嘅環境追求極致
反應快,密度高,多細節=好?
音響玄學撚唔知或者唔肯面對嘅一個事實係
錄音個mixer入面啲料流到仆街

換言之所謂玩音響其實只係研究點令一舊浸過屎嘅雞煮得好食
係撒哈拉沙漠渣林寶堅尼地
根本個個聽到幾多捨得俾幾多 幾多先叫唔抵個位都唔同 一個留言自己揀位坐幾方便丫
你估咁多人聽過raw track 咩
音響玄學撚唔知或者唔肯面對嘅一個事實係
錄音個mixer入面啲料流到仆街

換言之所謂玩音響其實只係研究點令一舊浸過屎嘅雞煮得好食

玄你老母學
大陸仔先會將啲聽唔明既野乜鳩都叫做玄學
兩個勁人笑9全世界丫
講得太撚好
利申木耳
萬萬聲 我個headphone五舊咋
當年買im04都要諗諗先,重要已經買水貨便成千,而家一個同級都成6、7千,買條撚咩。舒牙個d唔使講,更加唔值。聽完真係出耳油?
用緊鐵三角LS50/LS200+Sony A45
啱啱入坑個時真係好執著於換線同埋買Amp 仲有買Flac/DSD
不過而家已經退咗燒
而家覺得一對圈一對鐡已經好夠用
將來如果兩對耳筒都壞咗嘅話
應該會買返啲普通耳筒算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞