我的英雄學院漫畫討論post

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
愈來愈強調體術重要性

以前橡皮頭同英雄殺手已經係極限
點知...

按錯腐皮
又搞到職業英雄好廢

夜眼唔係職業英雄咩

職業英雄之間實力好懸殊好難觸摸
夜眼做得allmight監護人梗係勁,但冇諗到勁成咁
雖然話出奇不意相澤同鎖佬俾個病嬌輕鬆重創,但冇諗到病嬌零傷

唔知點解覺得eraser head虧虧地

佢玩開偷襲 無計啦

病嬌光脫脫
lm
追緊動畫唔夠喉,追埋漫畫
睇到合宿前測試,好緊張

聽講日本人氣好低?

動畫人氣低

漫畫top10銷量
動畫同其他比就算低

動畫好好睇
完全估唔到咁低
小道消息:玉皇朝終於拎到港版版權

玉皇朝啲印刷質素......
剛剛由動畫最新進度再睇到最新一次,

先講句, 唔排除根本冇內奸, 呢套野"個性"可以解釋好多野,
而且已經出到有nighteye, 預知都出埋,
仲有AFO既偷能力, 一句千里眼順風耳都得...
而且呢套野行王道路線, 似係一奸奸到底, 好人就算出賣都係被逼咁

同埋我覺得一部漫畫, 尤其王道漫,
如果要鋪排有內奸, 內奸角色唔可以太冇戲份, 呢個係我主觀觀點

咁假設一定有內奸先,
覺得內奸唔似學生,似老師,

其中我最懷疑13號
佢係USJ係有同黑霧打過, 但對方冇傷之餘,就咁睇佢自己都只係爛衫, 裡面係點真係任佢UP, 同埋佢都有去合宿

靈質,狙擊,水泥人 比人印象冇咁深刻, midnight只係好少少

Eraser・Head我又覺得唔會, 似恩師多, 而且同死柄木對立畫面較多,
死柄木個樣唔似扮野, 佢都唔係會扮野既人

all might唔會掛?
校長都有可能既...不過比隻咁既野缺內奸, 應該會比讀者屌到上天

咁學生之中, 我覺得可以先排除主角, 爆豪, 轟, 飯田, 麗日, ,呢幾個
佢地刻意鋪排戲份重, 友情路線

仲有上嗚(弱智爆大獲點算 )
切島呢家漫畫搶哂鏡啦....正義MAX果隻, 唔似
峰田, 冇計, 太ON9, gag角多
常暗, 幾型其實, 唔知點講佢好,
蘆戶都係唔知點講佢好

耳郎, 只可以話我唔覺得似, 但其實可以的
800萬有D保留, 因為佢part 轟果到令我唔覺佢有料做內奸
其他既, 果D咩口田, 尾口, 瀨呂,葉隱,砂藤太唔起眼
青山, 障都唔好幾多..

剩返既, 我有D懷疑蛙吹, 因為係室內設計比賽時, 得佢同峰田冇
有戲份之餘唔蠢,
又冇咩受過大傷
(唉我知實有好多人鐘意佢, 其實我都覺得佢好得意)

B班既唔講啦,
但我鐘意拳藤

巴打識貨
根本成套漫畫最靚係佢
又好性格

唔知講咩好
死弔終於覺醒
肯同敵聯合嘅隊員建立關係
不如大家估下all might係會點死
正常冇哂力量死
定幫deku擋
定係反傳統唔洗死
正常冇哂力量死
定幫deku擋
定係反傳統唔洗死

比死柄木殺死
正常冇哂力量死
定幫deku擋
定係反傳統唔洗死

比死柄木殺死

應該唔洗死
一直覺得呢套野有火影劇情影子
英雄入學試: 下忍試
usj演習 : 中忍試襲擊
運動會1on1 : 中忍試對戰

然後三忍…
感覺all might係綠谷師傅
轟就佢老豆教…
爆豪就潮爆牛王/橡皮頭

然後三忍…
轟就佢老豆教…
爆豪就潮爆牛王/橡皮頭

1on1同考試好多少年漫都有啦
Btw 爆豪好似無人教

然後三忍…
轟就佢老豆教…
爆豪就潮爆牛王/橡皮頭

夾硬嚟
胖胖橡膠真係好型
有冇人同意

然後三忍…
轟就佢老豆教…
爆豪就潮爆牛王/橡皮頭

夾硬嚟

剩係而家既劇情一定唔似火影啦
兩個壞人聯群結隊

然後三忍…
轟就佢老豆教…
爆豪就潮爆牛王/橡皮頭

套套少年漫都咁上下啦
爆豪無師自通真天才

然後三忍…
轟就佢老豆教…
爆豪就潮爆牛王/橡皮頭

三忍亂咁黎 收皮啦柒頭

然後三忍…
轟就佢老豆教…
爆豪就潮爆牛王/橡皮頭

三忍亂咁黎 收皮啦柒頭

有啲人乜都話似架啦
正常冇哂力量死
定幫deku擋
定係反傳統唔洗死

比死柄木殺死

agger感覺死柄木會殺all might
正常冇哂力量死
定幫deku擋
定係反傳統唔洗死

比死柄木殺死

咁死法好慘喎
崩壞散晒
愈來愈強調體術重要性

以前橡皮頭同英雄殺手已經係極限
點知...

按錯腐皮
又搞到職業英雄好廢

夜眼唔係職業英雄咩

職業英雄之間實力好懸殊好難觸摸
夜眼做得allmight監護人梗係勁,但冇諗到勁成咁
雖然話出奇不意相澤同鎖佬俾個病嬌輕鬆重創,但冇諗到病嬌零傷

唔知點解覺得eraser head虧虧地

佢玩開偷襲 無計啦

病嬌光脫脫

渡我
正常冇哂力量死
定幫deku擋
定係反傳統唔洗死

比死柄木殺死

咁死法好慘喎
崩壞散晒

死柄木好明顯會繼承All for one 所以未必係崩壞死

真係唔知AFO可唔可以將個AFO個性俾人,
一直都只係講佢拎人地個性再俾個個性人。
正常冇哂力量死
定幫deku擋
定係反傳統唔洗死

比死柄木殺死

咁死法好慘喎
崩壞散晒

我反而覺得死柄木有機會會有OFA,無論係繼承定係偷。
胖胖橡膠真係好型
有冇人同意

反差型
正常冇哂力量死
定幫deku擋
定係反傳統唔洗死

比死柄木殺死

咁死法好慘喎
崩壞散晒

我反而覺得死柄木有機會會有OFA,無論係繼承定係偷。

Afo出返黎打死all might機會大d
死柄木可能洗白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞