我的英雄學院漫畫討論post

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
切島下一步會唔會集中局部硬化指定身體部位

佢應該由盾轉做最強嘅矛
對番對面盾x矛嘅組合

佢應該由盾轉做最強嘅矛
對番對面盾x矛嘅組合

如果切島打自己一拳會點

將全身既力量集中係拳頭到地球都打得爆
作者捧完轟捧切島
作者捧完轟捧切島

主捧都係綠谷 爆豪 轟 飯田 同切島嫁喇
係唔知點解咁遲先捧切島
一開始ALLMIGHT打腦無
出黎救ALLMIGHT都係佢地幾個 除左飯田走左去搵人
作者捧完轟捧切島

係唔知點解咁遲先捧切島

電仔都好正,最中意依啲有啲才能又平凡嘅角色
作者捧完轟捧切島

係唔知點解咁遲先捧切島

飯田仲未有一場戲係威返次
上鳴啲戲份全部留嚟同耳郎一齊
作者捧完轟捧切島

係唔知點解咁遲先捧切島

英雄殺手同埋救爆豪果次character development都好夠嫁喇
唔一定要靠發威既
作者捧完轟捧切島

係唔知點解咁遲先捧切島

英雄殺手同埋救爆豪果次character development都好夠嫁喇
唔一定要靠發威既

電仔就算啦
全力描寫係個五個架喇
切島最後大戰會好似火星異種用藥過度變成人型蟲咁
用能力用到硬石咁救大家走
切島最後大戰會好似火星異種用藥過度變成人型蟲咁
用能力用到硬石咁救大家走

講開又講火星異種仲有冇人做漢化?
作者捧完轟捧切島

係唔知點解咁遲先捧切島

唔一定要靠發威既

電仔就算啦
全力描寫係個五個架喇

仲有常闇呢
作者捧完轟捧切島

係唔知點解咁遲先捧切島

唔一定要靠發威既

電仔就算啦
全力描寫係個五個架喇

仲有常闇呢

咁講啦
基本上a班19(18?)人都應該係deku既主力合作對象
b班就難講啲
常闇同電仔呢啲個性其實強得過份
所以格硬寫到缺點好大
同難講得太多太易蓋過其他人
睇黎切島又有得升lv 今章升兩次lv

仲可以點升
宜家佢最勁嘅防禦都擋唔到人地嘅拳

再硬啲囉

依家都升左一個lv 似鑽石咁嘅死樣啦

更に向こうへ Plus Ultra
要超越鑽石

講真
呢種個性好似冇乜用
你諗下出久求其用個超合金頭嘅鞋
一腳射門式屌埋去
完左啦

要吹總有得吹o既
吹到硬度上限係超過超合金
同埋人地硬係全身硬 連隻眼都硬埋

切島係硬化唔係b班果個金屬
任佢吹到幾硬都得

幾硬都要物化佢咖
不過天喰個奇美拉就真係好勁
似係個性v2 咁

冇人agger 我呢個v2猜想

應該唔算係v2
只係個性上既靈活運用
好似爆豪用對手黎飛咁
唔同情況用唔同野 有唔同效果
作者捧完轟捧切島

係唔知點解咁遲先捧切島

唔一定要靠發威既

電仔就算啦
全力描寫係個五個架喇

仲有常闇呢

常闇應該冇份
Unbreakable be broken
出左冇耐既新技就比人爆左……但咁先好睇既
切島慢慢咁描就好喇,寫長細d先好,唔好一次過倒晒出黎,然後捧第二個,jump唔會比你咁快完架
好鍾意切島對自己個性時思考,由一出場佢就覺得自己個性一d都唔有型同特別,重要同鐵哲撞type, 再到回響爆豪嗰句 真係好正
Unbreakable be broken
出左冇耐既新技就比人爆左……但咁先好睇既
切島慢慢咁描就好喇,寫詳細d先好,唔好一次過倒晒出黎,然後捧第二個,jump唔會比你咁快完架
好鍾意切島對自己個性既思考,由一出場佢就覺得自己個性一d都唔有型同特別,重要同鐵哲撞type, 再到回響爆豪嗰句 真係好正
有冇人覺得切島套英雄裝好撚型?好撚霸氣

唔覺
八百萬百果套最正

講起英雄裝
轟舊嗰套係咪柒得濟所以俾人換咗

講起英雄裝

我反而鐘意舊配色

講起英雄裝

我反而鐘意舊配色

新果套有用耐熱耐冷
舊果套單純遮住火果邊

講起英雄裝

我反而鐘意舊配色

新果套有用耐熱耐冷
舊果套單純遮住火果邊

同埋舊果d全部人都好幼年向feel
舊係指咩舊先
我覺得漫>動嘅外觀係咪我眼光唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞