我的英雄學院漫畫討論post

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
大概4個半鐘就出生肉
5個鐘後就熟肉
睇左最新一集嘅個人翻譯
姐係話個敵人能力係鍊金術?
有無人覺得其實佢一開波打腦無果時係無收手
不過係腦無吸晒D沖擊
所以無反作用力 先無斷手
不過係腦無吸晒D沖擊

我第一次睇都係咁覺得
不過係腦無吸晒D沖擊

我第一次睇都係咁覺得

嗯,我初初都咁諗,即係唔係佢突然間控制到OFA,只係人地個個性救咗佢。

但係既然ALLMIGHT都知腦無個能力,而佢又冇提出過上面的可能,
反而佢自己都覺得出久奇蹟地控制到OFA,我覺得係真係咁好彩果一刻控制到。
不過係腦無吸晒D沖擊

我第一次睇都係咁覺得

嗯,我初初都咁諗,即係唔係佢突然間控制到OFA,只係人地個個性救咗佢。

但係既然ALLMIGHT都知腦無個能力,而佢又冇提出過上面的可能,
反而佢自己都覺得出久奇蹟地控制到OFA,我覺得係真係咁好彩果一刻控制到。

腦無既衝擊吸收應該係吸收施加係自己身上既力而唔係吸收其他人既力
姐係佢係將出久打出黎既力吸收左,但係出久的確係用左OFA
所以結論:出久自己控制左
堀越真係好鍾意畫手特寫
希望佢畫功繼續進步,畫眼畫得更好
http://readms.net/r/my_hero_academia/136/4225/1

蘿莉get
未做英雄已經要預定比人拉
各巴打想問係未香港得台版單行本買,因為我等左好耐都未有香港出版社出....

我都係忍唔到想買台版算,知唔知邊度買有折
不過係腦無吸晒D沖擊

如果因為反作用力而自己受傷
咁佢對空氣揮拳,d風壓都打撚死人
不過係腦無吸晒D沖擊

因為我見佢果時都係控5%
無理由打到咁大風
不過可能係為左畫d塵出黎比佢以為自己得左
不過係腦無吸晒D沖擊

因為我見佢果時都係控5%
無理由打到咁大風
不過可能係為左畫d塵出黎比佢以為自己得左

感覺上似係100%比腦無食晒
先-6領悟到5%
同埋出久前期都成日用100%吹風壓
不過係腦無吸晒D沖擊

我第一次睇都係咁覺得

腦無既衝擊吸收應該係吸收施加係自己身上既力而唔係吸收其他人既力
姐係佢係將出久打出黎既力吸收左,但係出久的確係用左OFA
所以結論:出久自己控制左

其實用OFA根本唔係取決於身體強度,而係自信程度,All Might佢廋到排骨都可以變大隻佬使出100%OFA,出久應該都可以先係。
百度貼吧有人翻譯小說
漫畫人係咪無人修圖漢化
就咁將中文字貼上去,底d英文都無刪走
下集終於開始
漫畫人係咪無人修圖漢化

漫畫人不嬲拎人地漢化組果D嫁啦
依加鼠繪唔做
得貼吧果D個人翻譯+修圖
佢咪照掉上黎囉
漫畫人係咪無人修圖漢化

依加鼠繪唔做
佢咪照掉上黎囉

好過無啦
漫畫人係咪無人修圖漢化

依加鼠繪唔做
佢咪照掉上黎囉

BTW, 呢D網頁成日都貪快,咩狗屎垃圾翻譯版本只要最快就拎。
下集終於開始

通形會唔會死於今次作戰
通形會唔會死於今次作戰

有人估佢會冇左個性
通形會唔會死於今次作戰

有人估佢會冇左個性

正常黎講通形個性應該冇人可以打中佢
除非!佢為左幫人擋招而硬食子彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞