保險係咪必要?

431 回覆
140 Like 18 Dislike
大房plan基本上一定呢啲雜費㗎啦
條友唔識/畀人水咗喺度鳩噏啫
等啲agent/broker教精佢啦
一定包
你識唔識字知唔知咩叫工傷?
啲單已交晒比勞工署claim勞工保險
乜原來可以比副本比佢架?
你淨講呢樣又唔見你駁下我講有磁力共振report同工傷證明文件?
同埋我一定係舊年開始鋪路 作呢段野出黎啦
柒左出少句聲咪算鳩數囉
冇錯。只能夠講係連登同錢有關既就是原罪, 保險係度搵食, 連帶到分享下買保險既心得都俾人歧視。
醫療保真係要買
你諗下可能有d小手術要做 排公立都排撚死
買左可以一站式安排你入私家 搵邊個醫生做 最緊要係claim到九成錢 即係自己比一兩千就可以住私家
同埋買之前唔好自己走去驗身 要confirm左買先叫agent同你一齊去驗 如果唔係驗到你自己有d咩事 買果時又唔講 到出事就會claim唔到
AIA囉
保險係必要既,保險公司就唔洗比保費既幾成D agent去賣保單啦
就是講緊有唔同既PLAN有唔同條款, 而幾百蚊咁平既一定唔會係乜野附帶條件都冇。你條傻鳩就係度吠吠吠, 自己柒左就話我打既野係補充, 叫你介紹下有冇咩PLAN係你講得咁好又冇貨賣, 香港地多幾件你呢D白痴就真係聰明人既福音。
一定要買 唔買後悔 愈細買愈好
aia係最唔抵架
儲蓄呢d衰在你而家cut就乜都冇晒 焗住供落去
同埋aia係唔志在香港人生意
佢地而家主力發展大陸
求其sell你地買d on9野就算
死人美國公司
怕萬一中伱就輸身家⋯⋯⋯⋯
當十個有一個中招,就以小搏大

另外,保險公司當時賺你$因為係裝家
認同 公立 係垃圾

不過唔買保險 都可以睇私院
如果你預自己經常出事,當然保險可以慳d錢
咪講咗大房plan一定包你上面講嗰啲,人哋一樣係駁緊你,你唔識就學嘢啦。

至於你講墊底費嘅問題,你買畀你老母嗰份一樣有墊底費,其實你知唔知你老母年紀大加上你嗰份保額高所以先貴?根本同你講嘅嘢係有conflicts。

屌你老尾
你隻保險狗日日都要作啦
舊年舖路好出奇
究竟有咩純medical會唔包“檢查相關既費用, 例如CT SCAN, MRI, PET等等”

但條數真心好甘 私家真係萬萬聲上落
屋企經濟負擔太大供唔起保險住
而家我係靠公司份團體醫療保險先去到私家
其實係
所以要睇清楚
我記得我見過好似宏利一期都賠
同埋住私家自己要比既錢係佔總數3%only
唔係間間都咁好/咁差
係真仔靠自己睇 同埋個agent係好人先得
想問究竟香港有冇人做AXA PPP單
講錯嘢又死唔撚認,痴撚線
驚閪咩 懦夫先買保險
咁應該政府全面收回保險業經營權啦
由政府管理個POOL
大家開心/安心晒
我都知大房PLAN一定包。就是講緊市面上有大房PLAN, 有純包意外住院既PLAN, 有純包入院既PLAN, 產品唔同, 附帶條款同價錢亦都會唔同, 你條傻鳩乜都唔睇剩係話有幾百蚊既PLAN, 一開出黎就是要俾墊底費。

我都是我老母果份要俾墊底費, 亦都知因為年齡大會比較貴, 正正就因為咁, 我先想知你有咩PLAN咁著數可以幾舊水搞掂哂我講既附帶條件, 原來都是冇既, 一樣係要俾墊底費。

咁問題黎了, 你講既野其實就是我講緊既附帶條件, 咁你一成隻狗咁吠黎做咩呢? 唔是為拗而拗咁是咩呢? 仲話我講緊既野是矛盾, 其實你訓醒未丫傻仔。
作野作到可以有政府出信比我
我一定係偽造文書
不過你呢啲死柒頭都會話我係借番黎架啦

屌, 我仲買左25年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞