我想今個星期六等屋企人出曬街之後跳樓

679 回覆
40 Like 326 Dislike
樓上班友唔識勸人就出少兩句聲啦
唔知人背景就開口埋口屋企人呀父母呀
同屋企人關係好嘅可能係有用
如果關係差就俾你班仆街累死

仲要跳個樓都仲要為呢個為個個諗
佢揀得呢條路就係想一死了之唔想煩啦仲諗乜鬼

岩啊巴打
可能係屋企問題
呢d留言真係害撚死人
死還死唔好累到街坊同屋企人,當然希望巴打睇開啲,唔好做傻事
其實想自殺既人唔係想聽到自己死左會令到身邊既人點點點點點,到臨死個一刻都仲要諗身邊既人實在太痛苦了吧。不如諗下自己仲有無啲咩想做而未做 做左先好過啦
既然諗住死 為香港謀下福祉好冇
你知有啲人全香港都唔鐘意架啦
有冇計仔先 諗諗佢
我自己已經飲醉酒 去到呢一刻上下論壇見一呢啲post好似見到自己咁
留名
現世有咩唔開心
係點確保死後既世界更開心

總之, 唔好跳呀
利申讀通識minor counselling
連登有愛,唔好死住呀
:
比你死左又點其實?
或者新聞報下一日, fb多左rip
你間房D野可能過一排都掉晒你
你親人喊多一年,下一年咩都喊晒
世界一樣在轉,開心既人一樣又係gum開心

存在係地上就係比你玩得幾盡拎過幾多(過程、風景)
拿存在過痕跡(包括他人對你既所有)

呢D無話勸唔勸,亦都無話洗唔洗識勸
留得言既都係關心你,你gum大個人應該識去明
如果你知你呀媽/細妹/老豆想去死,你又點?
btw
人總有呢1日,要死,唔洗自己黎
無謂作業
咩事啫……
我老豆就黎唔得喇,腎衰竭,琴日覆診醫生叫佢唔洗戒口,話戒唔戒都無乜意義,想見乜食乜儘量滿足下佢啦…我老豆已經有晒心理準備,但嗰刻佢都喊,唔想離開家人
點解你要咁自私?唔係平時啲人勸下做乜咁傻睇開啲嗰啲行貨說話,而係屋企人真係會好傷心,自己諗下

巴打

巴你條j咩
咪跳呀巴打,你有野未做完呀
我都想跳 放完gpa有F...
但同我一齊溫書既study partner straight A...
我覺得自己好冇用

你諗清楚...
你跳咗落黎就冇得再睇gv
真係決定跳既人又點會講出黎

呢句真
當一個人無得揀自己出唔出世
睇返上面,
原來連揀自己死都無權
陰公
如果你生無可戀
你可以去法國做僱傭兵
你已經身無一物點解唔試盡自己?
Lm 等星期六

呢句真

yes
跳咪跳,關我地撚事
搞到自己間屋變凶宅
喂你唔好自己屋企條啦累家人咩
去你仇人屋企跳好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞