我想今個星期六等屋企人出曬街之後跳樓

679 回覆
40 Like 326 Dislike
有冇諗過你父母會有幾難受,如果壓死人點算
真心下先
你父母對你好唔好先?
真係要做嘅等雙親仙遊哂先再做都唔遲啦
條命係自己嘅,自己負責就得
不過記得身邊係有愛你嘅人架,你死左佢地會傷心囉
死都死得有責任感啲
我都想跳 放完gpa有F...
但同我一齊溫書既study partner straight A...
我覺得自己好冇用
多謝分享笑話一則
要死都咪撚拖累你屋企人 養左你咁耐冇回報都算 仲要累鳩屋企人幫你執手尾 要死都等你做番幾件有用既事先好死

養兒防老呢D仆街思想先真正害下一代
一個唔覺意跌你唔死變咗劉華點好?
你又冇佢咁有錢唔憂過下半世
仲要屋企人為你傷心
何必呢
要死都咪撚拖累你屋企人 養左你咁耐冇回報都算 仲要累鳩屋企人幫你執手尾 要死都等你做番幾件有用既事先好死

香港好多低質勸世
總係要將各種關係物化
跳樓死唔去慘過死,仲會被票控阻街
你打算係邊頭跳
講出黎等班巴打可以避一避
陣間俾我地路過俾你壓死,你又死唔去咁就唔好喇
冷靜d先
亂dum垃圾要罰1500 擺低1500比屋企人先
臨死前去場旅行
有咁遠去咁遠
去完可能有新體會
RIP 希望你得到解脫
我都想跳 放完gpa有F...
但同我一齊溫書既study partner straight A...
我覺得自己好冇用

Hey我以前都對讀書好緊張 由yr1 sem1 gpa 1.7x到yr 3 打後變返3字頭 雖然好辛苦 但只要搵得岩個方法 一定得咖 唔好氣餒!

香港好多低質勸世
總係要將各種關係物化

咪係 成日叫人死之前要盡曬d責任還曬d債
我諗d人跳得樓都唔撚會理你d教訓式口吻既勸世

成件事好似人地死之前都要俾人揸乾揸淨d價值咁 無曬價值喇心肝脾肺腎都捐撚曬喇先可以去死

我係旁觀者聽完都覺得灰
我都想..... 我咩都唔係
打個丁先啦
等家人落街先跳
家人搭完𨋢就見到你
又或者會直接壓落家人到
你真毒
垃圾 咪跳樓啊

要死自己死埋一二邊

跳樓又要人幫你汁又分分鐘壓到人
垃圾 咪跳樓啊

要死自己死埋一二邊

跳樓又要人幫你汁又分分鐘壓到人

米臭系
其實你唔影響到人 成個人消失既話 就應該唔係大問題

如果唔係
好似你死左 又要人執屍
又可能令公眾不安
又可能令人心理受到困擾日日睇精神科
導致要比好大既醫藥費用 仲可能永久性創傷
又要救護車出動
出車又要錢 又要油
又要可能救你條撚屌搞到其他真正想生存既人可能耐左而失救既風險

又要醫生試下救唔救得返醒你
又可能為救你急症而搞到其他人又要等你條撚屌
救唔返又要送你入冰室 阻撚住個位
個個推緊你入冰室既護士都會咒罵你阻撚住曬
之後又要搵黑車送你去火葬場
又要油又要錢
之後又要人力物力去燒你條屍
用咁大火又要水電媒
所有人力物力水電媒加埋個條數唔該死前找左先

所以自殺真係好撚自私 對商家佬黎講少緊個奴隸 對所有受影響既持份者黎講係阻撚住曬收工

總結 唔好搞咁多野喇屌!

香港好多低質勸世
總係要將各種關係物化

咪係 成日叫人死之前要盡曬d責任還曬d債
我諗d人跳得樓都唔撚會理你d教訓式口吻既勸世

成件事好似人地死之前都要俾人揸乾揸淨d價值咁 無曬價值喇心肝脾肺腎都捐撚曬喇先可以去死

我係旁觀者聽完都覺得灰

D勸世撚多數係到撻一兩句不負責任
自HIGH下就算
真係無撚眼睇
唔好跳啦好嗎
唔使理上面班低質勸世
又咩諗下屋企人、諗下會唔會壓死人

諗下你自己
有咩事 講出嚟

諗下你自己
咁高跳落嚟 粉身碎骨 會好撚痛

諗下你自己
仲有無咩唔甘心

唔使諗咁多其他人
諗下自己得嘞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞