我想今個星期六等屋企人出曬街之後跳樓

679 回覆
40 Like 326 Dislike
sosad
咩事啫……
我老豆就黎唔得喇,腎衰竭,琴日覆診醫生叫佢唔洗戒口,話戒唔戒都無乜意義,想見乜食乜儘量滿足下佢啦…我老豆已經有晒心理準備,但嗰刻佢都喊,唔想離開家人
點解你要咁自私?唔係平時啲人勸下做乜咁傻睇開啲嗰啲行貨說話,而係屋企人真係會好傷心,自己諗下

話想自殺既人自私唔會有幫助
係只係Blame The Victim
我入來係食花生
只可以講句 rip
巴打
我係翠竹巴打,

其實翠竹真係唔係咁好住,

我細個搬入黎既時候感覺已經好差,

成個屋苑入黑就會好靜,

因為附近得個有幾間鋪既細商場,

細晚住得近山果幾座會聽倒好多動物叫聲同怪聲,

望山既單位就一片漆黑,

感覺其實幾恐佈,

細個一踏入間屋就覺得好唔舒服。

你覺得唔舒服係正常
除左你講ge問題之外,仲有好多
山邊濕氣重,窗邊會因為溫差而有露水,開唔開窗都唔係
窗細又少,空氣極唔流通
我覺得會令人憂鬱D
仲有蚊蟲極多,你唔做防禦設施,保證晚晚俾野咬到訓唔到,搞到個人都躁D,會易做錯決定
題外話D牆同地極唔平,想裝修拉直D牆線,花費極大,而且仲好難做

不是我冇錢,搬唔走
願你安息
死咪幾好 無搞到人
Rip

黃大仙翠竹花園,傍晚6時許,一名男子從第7座高處墮下,倒臥天井位置,救護員到場證實男子當場死亡,警方到場後用綠帆布蓋住遺體,正調查男子墮樓原因。

【22:20更新】死者為一名19歲姓林青年。

喂 唔撚係吓話

睇返翠竹花園都幾多凶宅
幾多人自殺
http://www.property.hk/unlucky.php?b=翠竹花園

樓主年近三十

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170123/mobile/bkn-20170123053920261-0123_00822_001.html
土瓜灣發生自殺事件,凌晨4時許,一名29歲姓謝男子,在靠背壟道120至160號遊樂場,用白色尼龍繩繫於涼亭頂部金屬支架上吊。其時一名50餘歲清潔工人正在附近打掃,目睹男子自縊,驚魂甫定報案。消防員到場將謝解下,惜被救護車送院搶救後證實不治。警員於現場未有檢獲遺書,輕生原因有待跟進。 

希望唔係 樓主快啲上水
樓主仲未上水 我諗佢跳左喇
巴打有咩可以講出嚟
唔想同現實嘅人傾咪同網上嘅人傾囉
歡迎telegram 我@wqcjnfnejskskwnne
ps:試過自殺跳車 失敗咗 瞓咗醫院好耐
巴打有咩可以講出嚟
唔想同現實嘅人傾咪同網上嘅人傾囉
歡迎telegram 我@wqcjnfnejskskwnne
ps:試過自殺跳車 失敗咗 瞓咗醫院好耐

咁都唔死
Rip
生命有take two ar ching.出世之後仲會對你既仇人添呀!!
巴打唔好係你呀 連登係一個家庭 我地唔會比你去死架
快 唔好顯世
如果單新聞係樓主既咁樓主安息
如果唔係既 希望同樓主做個朋友仔
唔好輕易求死 有咩唔開心都講左出黎先
巴打,希望你有咩事都唔好睇唔開,我知生命好寶貴呢d你可能覺得廢話,但凡事都總有希望,而家唔好,唔代表將來都唔好

Things will be getting better
希望你堅持下去,總有一日你會覺得今日既想法好傻

唔知你真膠定假膠,只係唔想咁就錯過了一條生命
我想講你死左最難過唔係你
係你老豆老母
養到個仔咁大結果走去了結生命

不過你死之前可唔可以去填器官捐贈卡
香港有大把人唔想死

通常跳樓死仲有咩可以留到黎用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞