我想今個星期六等屋企人出曬街之後跳樓

679 回覆
40 Like 326 Dislike
我都想但真係唔可以咁做 自殺嘅人死左之後會好大鑊
依家每日生存嘅意義就係等待自然死果一刻
唔好
我咁既死樣都味死你同我去死,搞撚錯

利申:4年抑鬱症反復自殺都無死[/b]
雖然我都好唔鍾意SBHK,但認真勸世之前刨下指引好無
http://www.sbhk.org.hk/road_help.php

如果你唔係打算勸世,而係係匿名網上打句野自HIGH,只能講你係ON9
屌你垃圾,有膽自殺點解冇膽留係度處理煩緊既野,死左就一了百了咩?
有咩野比死更難面對?
我都試過差d跳樓,當時真係想死左佢一了百了,但係伸第一隻腳果陣,我個腦一片空白,突然係度諗起以前既野,諗下就咁跳左咪好蝕,人一世物一世,咩都未玩夠,點解咁早死?
最後我都放棄左自殺念頭
勤到就勸,我都知想自殺既人係唔會點聽人勸
哀莫大於心死,想點,你自己揀啦
shine d 歌幾好聽丫
搵又南傾下啦
唔好死
真係垃圾,你有冇諗過你死左之後會影響到其他人與事?死唔死係你嘅事,我地阻唔到,但係唔該你諗下如果你嘅一生去到呢到係唔係真係一啲意義都冇,諗清楚,再做決定
利申 人生失敗者
有咩咪講黎聽下囉
唔啱既我請你飲杯野都仲得
唔洗咁樣喎
你好憎你屋企人
真心問 跳樓算唔算係凶宅
真係要跳既不如去第二度跳啦

利申:認同人有結束自己生命既權利
如果選擇死就係自私
叫人生存又唔係自私咩
就係因為屋企人會唔開心
所以就算自己唔開心都要生存
可以睇下呢套戲

七生有幸
睇下啲gv咪冇事囉
唔好諗唔開
其實你唔影響到人 成個人消失既話 就應該唔係大問題

如果唔係
好似你死左 又要人執屍
又可能令公眾不安
又可能令人心理受到困擾日日睇精神科
導致要比好大既醫藥費用 仲可能永久性創傷
又要救護車出動
出車又要錢 又要油
又要可能救你條撚屌搞到其他真正想生存既人可能耐左而失救既風險

又要醫生試下救唔救得返醒你
又可能為救你急症而搞到其他人又要等你條撚屌
救唔返又要送你入冰室 阻撚住個位
個個推緊你入冰室既護士都會咒罵你阻撚住曬
之後又要搵黑車送你去火葬場
又要油又要錢
之後又要人力物力去燒你條屍
用咁大火又要水電媒
所有人力物力水電媒加埋個條數唔該死前找左先

所以自殺真係好撚自私 對商家佬黎講少緊個奴隸 對所有受影響既持份者黎講係阻撚住曬收工

總結 唔好搞咁多野喇屌!

Agger
生命可貴呀
樓主
無論你煩緊咩
一人有條命係到就有彎轉
死左就咩都無架啦
做人係好煩
不過總好過有好多人想繼續做人都無得做呀
做咩咁灰
搵到男朋友未呀?
手足 有咩事講黎聽下

如果唔係
好似你死左 又要人執屍
又可能令公眾不安
又要救護車出動
出車又要錢 又要油
又要可能救你條撚屌搞到其他真正想生存既人可能耐左而失救既風險

又要油又要錢
用咁大火又要水電媒

所以自殺真係好撚自私 對商家佬黎講少緊個奴隸 對所有受影響既持份者黎講係阻撚住曬收工

Agger

巴打DSE通識肯定5**
巴打我都有諗住死
但樓價會跌
又麻煩父母
所以你都係唔好跳樓尋死

如果唔係
好似你死左 又要人執屍
又可能令公眾不安
又要救護車出動
出車又要錢 又要油

又要油又要錢
用咁大火又要水電媒

Agger

巴打DSE通識肯定5**

乜撚野5**?你傻撚左?
有咩事講黎聽下 唔好做傻事啊巴打
我唔想你死 真係唔想
樓主你死還死 唔好害到人
你曬鳩老豆老母錢都算
你到時跳樓又要人幫你執屍 麻煩到人
巴打有咩心事不如攞出黎傾下,咩都唔講就走,好無禮貌喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞